Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

College van toezicht op de kansspelen Postbus 90801 2509 LV Den Haag t.a.v. mevrouw drs. M.W.M. Vos van Gortel Anna van Hannoverstraat 4 Lange Voorhout 86 Telefoon (070) 333 44 44 Telefax (070) 333 40 33 2514 EJ Den Haag

Uw brief Ons kenmerk
12 september 2003 W&I/IBA/2003/72539

Onderwerp Datum
Kamervragen over WAO-ers en de
Postcodeloterij

Geachte mevrouw Vos,

Hierbij wil ik u danken voor uw attente reactie op de beantwoording van de aan mij gestelde kamervragen over de WAO-ers en de Nationale Postcode Loterij. U wijst mij in uw brief op het feit dat mijn constatering dat Annie Connect niet een van de goede doelen is waaraan de Nationale Postcode Loterij een schenking doet, op zich terecht is. Evenwel zou uit het jaarverslag 2001 van de - aan de Nationale Postcode gelieerde - SponsorBingo Loterij blijken dat deze een projectbijdrage is verstrekt aan Start Foundation/Annie Connect.

Naar aanleiding hiervan heb ik nadere informatie laten inwinnen bij zowel Annie Connect als bij Start Foundation. Daarbij is mij het volgende gebleken: De Stichting Start Foundation is een separaat en onafhankelijk instituut, dat niets te maken heeft met Annie Connect. Wel heeft Annie Connect destijds getracht van Start Foundation een subsidie te krijgen. Start Foundation was hiertoe in eerste instantie genegen en ontving daartoe ook middelen van de Sponsorbingo Loterij. Aangezien Annie Connect bij nader inzien niet kon voldoen aan de vereiste criteria, is de subsidiebeschikking nooit geëffectueerd.

De facto is er dus nooit sprake geweest van steunverlening door Start Foundation aan Annie Connect. Start Foundation mocht een deel van de ontvangen bijdrage van de Sponsorbingo Loterij evenwel besteden aan die activiteiten, die in het verlengde liggen van haar doelstellingen, te weten het stimuleren van een arbeidsmarkt waar iedereen welkom is.

Ik vertrouw u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Hoogachtend,
De Minister van Sociale Zaken
En Werkgelegenheid,

2

(mr. A.J. de Geus)