QUANTES

Boek voor goed doel gepresenteerd aan Erica Terpstra

Op dinsdag 20 april jl. is het boek Niet voor niets op de fiets uitgereikt aan Erica Terpstra als voorzitter van de NOC NSF. Erica Terpstra roemde in haar speech de fietstocht van Vladivostok naar Scheveningen voor het doel Polio de wereld uit en noemde deze prestatie sport zoals sport bedoeld is.

In 2003 onderneemt een groep goed en minder goed getrainde fietsers een monsterfietstocht van Vladivostok naar Scheveningen. Hitte, regen en kou. 1600 kilometer slechte wegen in Siberië en eindeloos verlaten steppen trotseren de fietsers. In colonne met politiebegeleiding door Moskou naar het Rode Plein. In 95 dagen een afstand overbruggen van 12.500 kilometer. Wassen in rivieren en poelen, kamperen in het open veld. En dat alles met maar één doel voor ogen: geld, veel geld inzamelen voor de actie Polio de wereld uit van Rotary International.
Dit boek is een fascinerend verslag van hun belevenissen geschreven door de deelnemers zelf, die fietsend de halve wereld rondgaan om de hele wereld poliovrij te krijgen.

Informatie over het boek en adressen van deelnemers van de fietstocht zijn verkrijgbaar via Quantes Uitgeverij.
Het boek is te bestellen via e-mail: uitgeverij@quantes.nl of telefonisch: 070-413 40 13
ISBN: 90-5959-018-X

22 apr 04 13:00