AutoRai


22-4-2004

Audi viert terugkeer in DTM met podiumplaats

Tijdens de eerste race op zondag 18 april van de DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) op het circuit van Hockenheim was Mattias Ekström met zijn derde plaats de best geklasseerde Audi-rijder.

We hebben vandaag veel kennis opgedaan, die we nu benutten en in de kwalificatiewedstrijden toe kunnen passen. Ik ben blij, dat we morgen eindelijk met de billen bloot gaan en dat het dan menens wordt, sprak Mattias Ekström na de test afgelopen vrijdag. De Zweed behaalde een podiumplaats voor Audi bij de officiële terugkeer van het merk in de DTM, want voor het eerst sinds 1992 was Audi weer met eigen fabrieksteams in de DTM actief. Dit in tegenstelling tot de afgelopen jaren, waarin Audi in de DTM enkel werd vertegenwoordigd door het ondersteunde privéteam Abt Sportsline.

Voor het indrukwekkende aantal van 118.000 bezoekers gedurende drie dagen op Hockenheim eindigde Ekström op een derde plaats met de Red Bull-Audi A4 van het Audi Sport Team Abt voor zijn teamgenoten Tom Kristensen en Martin Tomczyk. De tweede plaats was voor Christijan Albers, die net eindigde achter de winnaar Gary Paffet, eveneens een rijder voor Mercedes. Ook Emanuele Pirro reed voor Audi in de punten, de Italiaanse drievoudig Le Mans-winnaar werd zevende met zijn door het Audi Sport Infineon Team Joest ingezette Audi A4. Audi was daarmee het enige merk bij de DTM-seizoensouverture op Hockenheim dat met vier autos in de punten reed. Christian Abt en Frank Biela daarentegen hadden pech: beiden raakten in de eerste ronde betrokken bij een aanrijding. Abt viel voortijdig uit, Biela kon na reparatie van de schade slechts op flinke achterstand zijn wedstrijd vervolgen. De volgende DTM-race vindt op 2 mei plaats op het circuit van Estoril in Portugal.

Uitslag:

1.Gary Paffett, Mercedes-Benz, 10 punten

2.Christijan Albers, Mercedes-Benz, 8 punten
3.Mattias Ekström, Audi Sport Team Abt Sportsline, 6 punten
4.Tom Kristensen, Audi Sport Team Abt Sportsline, 5 punten
5.Martin Tomczyk, Audi Sport Team Abt Sportsline, 4 punten
6.Peter Dumbreck, Opel, 3 punten

7.Emanuele Pirro, Audi Sport Infineon Team Joest, 2 punten
8.Timo Scheider, Opel, 1 punt