Gemeente Terneuzen

Persbericht 16 april 2004

GEMEENTE HOUDT VAST AAN EERDER INGENOMEN STANDPUNT KOEGORSPOLDER

TERNEUZEN - De brief van de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, mevrouw Schultz van Haegen van 4 april 2004 geeft het College van Burgemeester en Wethouders van Terneuzen geen aanleiding om het standpunt te wijzigen over de Koegorspolder.

In de brief van Schultz van Haegen werd het college met klem verzocht het besluit te herzien en uiterlijk 29 april alsnog medewerking te verlenen aan het door haar voorgestelde depot. Grootschalige verwerking was bij die zogenaamde 'basisvariant' niet meer aan de orde.

Reeds eerder heeft het college inzicht gevraagd in de motivering van het besluit van de staatssecretaris om de verwerkingsproef niet meer in de Koegorspolder te doen plaatsvinden. Dat inzicht is noch voor de besluitvorming van 29 maart noch in de brief van 2 april gegeven. Derhalve is er voor het college geen aanleiding, en gezien de unanimiteit in de gemeenteraad feitelijk ook geen mogelijkheid, om het besluit van 29 maart te herzien.

Het college verzoekt de staatssecretaris opnieuw over te gaan tot nakoming van de gemaakte afspraken en vraagt aandacht voor de problemen van bedrijven die door de handelwijze van Rijkswaterstaat in problemen zijn gekomen.

Noot aan de redactie:
Bijlage: Brief aan de Staatsscecretaris in PDF formaat Nadere informatie:
Afdeling Communicatie
Dirk Timmers
Telefoonnummer: 0115 - 455 523