STICHTING RACE OF THE CLASSICS



22 april 2004
Heineken Race of the Classics

De rees is in volle gang en ook dit jaar is het weer een groot succes. De start verliep niet geheel vlekkeloos, direct bij de start verloor het schip de Endlich namelijk een mast. Gelukkig kon het team na een spoedreparatie toch nog aan de officiële tijdstart op de Noordzee verschijnen. Eenmaal op de Noordzee klaarde het weer in zijn geheel op en scheen het zonnetje, wat resulteerde in enkele prachtige foto's, te zien op www.hrotc.nl. Helaas ging het mooie weer wel gepaard met weinig wind, de leg naar Oostende eindigde dan ook al om 5:00 uur omdat het niet mogelijk was om Oostende zeilend te bereiken. Het schip Bor kampte met motorproblemen en moest op sleeptouw bij het organisatieschip 'de Meander'.
Aangekomen in Oostende zat het sfeertje er al goed in. Vele studenten namen bezit van de terrasjes in het rustieke centrum van Oostende. 's Avonds was er een feest georganiseerd door Oostende voor Anker in discotheek 'le Dome'. Hier was ook de prijsuitreiking en het team Delft met het schip 'de Anne Margaretha' werd gehuldigd als winnaar van de eerste leg.
De volgende dag was het weer vroeg opstaan, want 'de oversteek' naar Ramsgate stond voor de boeg. Om 13:15 uur was het startsein en enkele minuten later passeerde het schip 'de Stortemelk' als eerste de startlijn.
De leg naar Ramsgate was er één met wisselende weersomstandigheden. Een matige wind veranderde in een flinke storm, wat bij enkele schepen resulteerde in gescheurde zeilen. In de loop van de nacht kreeg de vloot te maken met een aflandige wind, waardoor het voor de meeste schepen onmogelijk was om zeilend de haven van Ramsgate binnen te komen. De wedstrijdleiding besloot de wedstrijd te staken en maakte de eindstand op.
Vanavond zal de prijsuitreiking van de tweede leg plaatsvinden in de Royal Temple Yacht Club, waarna de Rees te gast zal zijn in een van de plaatselijke pubs.
Morgen, rond het middaguur zal de laatste leg Ramsgate-IJmuiden starten. In de nacht van zaterdag op zondag zullen de schepen arriveren in IJmuiden.
Zondagochtend zullen de schepen in konvooi naar Amsterdam varen waar de eerste teams vanaf 14.30 uur zullen arriveren bij de Sumatrakade. Vervolgens kan men zich opmaken voor het knallende eindfeest in het Atrium; de Port Side Party.


22 apr 04 13:15