1e persbericht van donderdag 22 april 2004

Eindhoven 22-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Laat uw tas niet onbewaakt achter

De politie waarschuwt om geen tassen in een winkelkarretje te leggen of aan een rolstoel te hangen die even onbeheerd wordt achtergelaten bij het winkelen. Het gebeurt regelmatig dat op een dergelijke manier tassen worden gestolen. Draag uw tas daarom altijd bij u en hou deze in de gaten.

Ook dinsdag werd weer een vrouw het slachtoffer. De 56-jarige Eindhovense was gaan winkelen op de Strijpsestraat. Ze is gehandicapt en rijdt in een soort rolstoel. Bij de winkel is ze met haar krukken naar binnen gegaan. Haar rolstoel met daaraan een boodschappentas liet ze buiten staan. Toen de vrouw zich realiseerde dat ze haar tas had achtergelaten en terugging was haar tas met daarin haar portemonnee met enkele pasjes en ongeveer 110 euro inmiddels verdwenen.

Eindhoven: Dronken man stapt ondanks waarschuwing in auto

Op het Stationsplein is donderdagochtend rond 3.00 uur een 31-jarige man uit Veldhoven aangehouden. De politie zag de dronken man kort daarvoor slingerend over de Dommelstraat lopen. De politie sprak hem aan en waarschuwde hem niet te gaan autorijden. De man negeerde dit en stapte op het Stationsplein in de auto. Een ademanalyse die bij de man werd afgenomen wees een promillage van bijna 2,20 uit. De man bleek ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Ex neemt auto weg en botst tegen geparkeerde auto

In de woning van zijn ex in Woensel Zuid is donderdagochtend rond 5.10 uur een 36-jarige man uit Helmond aangehouden. De man had kort daarvoor de auto van zijn 38-jarige ex-vrouw zonder haar toestemming meegenomen. Vervolgens trof de politie de auto zonder bestuurder aan op de Muzenlaan. Het voertuig was tegen een geparkeerde auto gebotst. Verder onderzoek leidde tot de aanhouding van de verdachte man uit Helmond. Een ademanalyse gaf aan dat de man gedronken had. Bij hem werd een promillage van ruim 1,25 gemeten. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Onder invloed

Op de Professor Dr. Dorgelolaan is donderdag rond 1.20 uur een 56-jarige automobilist uit Eindhoven betrapt op het rijden met drank op. Bij de man werd een promillage van ruim 1,90 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Eigenaar auto achtervolgt doorrijder na botsing

Op de 2e Wilakkersstraat is donderdag rond 2.30 uur een 43-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Dit gebeurde nadat de verdachte op de Stratumsedijk tegen een geparkeerde auto was gebotst en vervolgens door was gereden. De 27-jarige Eindhovense eigenaar van de geparkeerde auto zag dit en ging achter de doorrijder aan. Hij wist hem op de 2e Wilakkersstraat aan te houden en over te dragen aan de politie. De verdachte rook naar alcohol maar weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Eindhovenaren met messen aangehouden

Op de Languedoclaan zijn woensdagavond rond 19.45 uur drie Eindhovenaren (18, 19 en 20 jaar oud) in een auto aangehouden. Bij de politie was de melding binnengekomen dat ze mogelijk een wapen bij zich hadden. Toen de auto staande was gehouden en de inzittenden was gevraagd of ze een wapen bij zich hadden, haalden de 18-jarige en de 20-jarige man ieder een mes te voorschijn. Die zijn in beslag genomen. De mannen hebben een proces-verbaal gekregen, waarna ze zijn heengezonden.

Eindhoven: Kwartet aangehouden voor vernielen bushokje

Op de Michelangelolaan zijn donderdagochtend rond 4.00 uur vier mannen aangehouden. Ze zouden de glazen ruit van een bushokje hebben opengemaakt en er een poster uit hebben weggehaald. Ook zouden ze een slagboom van een parkeerterrein hebben beschadigd. Van het viertal komen er twee uit Venlo (beiden 19 jaar oud), één uit Son (20 jaar) en één uit Oost-, West- en Middelbeers (22 jaar). Ze zijn meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Mannen op bouwterrein opgepakt

Twee Eindhovenaren (25 en 35 jaar oud) zijn donderdagochtend rond 1.00 uur aangehouden op een bouwterrein aan de Herenlaan in Helmond. Bij de politie was de melding binnengekomen dat er mensen op het bouwterrein liepen. Toen agenten gingen kijken, kwam de 35-jarige man uit een woning lopen. Hij is aangehouden. Even later werd elders op het bouwterrein de 25-jarige man aangetroffen; ook hij is aangehouden. De mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Scooterrijder belandt na achtervolging in sloot

Op de Deurneseweg is donderdag rond 00.30 uur na een achtervolging een 20-jarige Helmondse bestuurder van een scooter aangehouden. De politie zag de verdachte samen met een 19-jarige Eindhovenaar zonder helm en met een niet werkend achterlicht over de Deurneseweg rijden. Op de Deltaweg gaf de politie hen een stopteken. De Eindhovenaar stopte maar de 20-jarige Helmonder nam het stuur over en reed weg. De politie zette met de auto de achtervolging in en toen ze vlakbij de scooterrijder kwamen remde deze plotseling. Hierbij raakte de politieauto de scooter waardoor de jongen in de sloot belandde. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij met zes bekeuringen naar huis werd gestuurd. Deze hebben betrekking op het niet hebben van een bromfietscertificaat, het rijden door rood, het rijden zonder helm, de scooter had geen geel plaatje, niet voldoen aan een stopteken en het rijden zonder achterlicht. Bovendien werd de bromfiets in beslag genomen.

Bakel: Opgepakt voor slaan ex-vriendin

Een man van 35 jaar uit Bakel is woensdagavond rond 18.00 uur aangehouden in zijn woning in Bakel. Hij zou kort daarvoor zijn 35-jarige ex-vriendin uit Bakel in haar woning hebben geslagen. Hij zou dat in verleden al vaker hebben gedaan. De man is aangehouden en voor onderzoek in verzekering gesteld.

Bergeijk: In braak in school

In een school in Bergeijk is woensdagavond ingebroken. De dader kwam binnen door een raam open te breken. Uit het pand werden tien computers gestolen.

Nuenen: Ramkraak

In de nacht van woensdag op donderdag vond een ramkraak plaats bij een winkel aan de Parkhof. De toegangsdeur van de winkel werd hierdoor volledig vernield. Uit het pand werden twee computers weggenomen.

Veldhoven: Gereedschap gestolen

In een gebouw aan de Run is tussen woensdag 17.00 uur en donderdag 8.10 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam open te breken. Uit het pand werden twee boormachines, een stroomaggregaat, een accu en een acculader gestolen.