Politiebond ACP

Reorganisatie Dienst Stadstoezicht

Op woensdag 21 april is er een overleg geweest tussen de vakorganisaties en de directie van Stadstoezicht in Amsterdam. Het ging in deze vergadering over de reorganisatie die momenteel gaande is.

De ACP praat mee!

Bij sommige mensen bestond onduidelijkheid over de rol en de positie van de Politievakorganisatie ACP in de onderhandelingen over een Sociaal Statuut voor de reorganisatie bij Stadstoezicht. Er werd gesuggereerd dat wij geen (formele) deelnemer aan de onderhandelingen waren. Vandaar dat wij een onderzoek hebben ingesteld naar onze (mogelijke) rol in het overleg. Laat het voortaan duidelijk zijn: de Politievakorganisatie ACP heeft wel degelijk een volwaardige (en ook formele!) rol in de onderhandelingen over het Sociaal Statuut. Duidelijk is in elk geval dat wij ons volop blijven inzetten voor onze leden en meedoen in de onderhandelingen over om hun belangenbehartiging. Wij betreuren dat door de onduidelijkheid over onze rol een aantal medewerkers hun lidmaatschap van de Politievakorganisatie ACP hebben opgezegd. Nu is gebleken dat wij voor onze leden kunnen (en mogen) opkomen gaan wij er van uit dat hiermee deze zaak uit de wereld is.

Stand van zaken

In het overleg gaf de directeur een overzicht van de ontwikkelingen die zich tot nu toe binnen Stadstoezicht in Amsterdam hebben afgespeeld. Het overleg met de OR verloopt op dit moment volgens schema. Ook is de verwachting dat het totale onderhandelingsproces met OR en het Regionaal Georganiseerd Overleg (RGO) voor de zomer zal worden afgerond. Na de zomer zal de reorganisatie dan feitelijk beginnen.

Op dit moment wordt gewerkt aan het inzichtelijk maken van de verschillen tussen de oude en de nieuwe organisatie. Op grond hiervan zullen de onderhandelingen met de vakorganisaties beginnen over het Sociaal Statuut. Afgesproken is dat wij op 12 mei opnieuw bij elkaar te komen.

Om de belangen van Stadstoezicht in Amsterdam goed te kunnen behartigen is een grote en sterke vakorganisatie van groot belang. Ook uw lidmaatschap maakt dat wij nog meer invloed kunnen uitoefenen op het verloop en de uitkomsten van de onderhandelingen.