Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


22 april 2004


Onderwerp: aanrijding met dodelijke afloop.


Bij een aanrijding tussen een auto en een brommobiel op de Bathmenseweg in Kring van Dorth (gemeente Gorssel) is vanmorgen een 63-jarige vrouw uit Joppe (gemeente Gorssel) om het leven gekomen. Een 36-jarige automobilist uit Bathmen die bij de aanrijding betrokken was is in het politiebureau verhoord.


De aanrijding vond omstreeks 09.30 uur op de Bathmenseweg plaats. De vrouw reed met haar brommobiel (45-kilomter voertuig) over de smalle weg richting Bathmen. Uit tegenoverge-stelde richting naderde een personenauto.
Deze auto, bestuurd door een 36-jarige man uit Bathmen moest na een bocht in de weg kennelijk uitwijken voor auto, die voor de brommobiel reed.. Hierbij kwam hij met z'n rechter wiel in de berm en bij het corrigeren verloor hij de controle over z'n auto. Hij kwam vervolgens op de andere weghelft en botste frontaal op de brommobiel.


Het slachtoffer raakte zwaar gewond en de automobilist heeft nog eerste hulp verleend. Politie en ambulance werden gewaarschuwd en korte tijd later is het slachtoffer ter plaatse aan haar verwondingen overleden.


De politie zoekt contact met getuigen die rond die tijd op de Bathmenseweg hebben gereden en iets over de mogelijke toedracht kunnen vermelden.


Einde bericht


-


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --