Politiebond ACP

Regionaal Georganiseerd Overleg Utrecht

Op 7 april heeft er weer een Regionaal Georganiseerd Overleg (RGO) in de politieregio Utrecht plaatsgevonden. Namens de Politievakorganisatie ACP waren daarbij Willem Welgraven en Gerrit van de Kamp aanwezig.

Regelingen rondom Pre-pensioen

Er is gekeken naar de status van functies in het kader van AFUP-specifiek Beter gezegd: welke functies komen er in aanmerking voor de pre-pensioenregeling bij de politie. Dit onderwerp is al een behoorlijke tijd onderwerp van overleg. In het voorstel van de korpsleiding worden een groot aantal functies alsnog hiervoor aangewezen. Tijdens het overleg is afgesproken dat er een inventarisatie gemaakt zal worden van de nog resterende functies waarover nog discussie is over de status. Aan de hand van die inventarisatie wordt bezien op welke wijze met die gevallen omgegaan zal worden. Op dat moment wordt aan het RGO een totaaldocument voorgelegd worden ter besluitvorming.

Reorganisatie afdeling communicatie

De korpschef heeft de toezegging gedaan dat in mei een voorstel tot reorganisatie van de afdeling communicatie aan het RGO zal worden voorgelegd.

Regionale Milieupolitie

De functiebeschrijving en waardering van de regionale milieupolitie zijn ter kennisname aan het RGO aangeboden. Op grond hiervan is besloten de status van deze functies aan te passen naar executief.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Willem Welgraven of Gerrit van de Kamp. Ook kunt u een mail sturen aan utrecht@acp.nl