Gemeente Breda

Persberichten

22-04-2004

Overlast van hondenpoep afgenomen

De overlast van hondenpoep is in vergelijking tot 1996 afgenomen. Dit blijkt uit een recent uitgevoerd evaluatieonderzoek van de gemeente Breda. Door middel van een enquête is aan een aantal honden- en niet-hondenbezitters hun mening gevraagd over het beleid met betrekking tot hondenoverlast. Eén van de belangrijkste uitkomsten is, volgens 64% van de geënquêteerden, dat door de aanleg van hondenuitlaatplaatsen in Breda de overlast is verminderd

Om ervoor te zorgen dat het beleid met betrekking tot hondenoverlast nog beter gaat functioneren is een Actieplan Hondenbeleid 2004-2008 opgesteld.

ActiepuntenØ Uitbreiding van het aantal hondenuitlaatplaatsen. Het onderzoek toont aan dat de inwoners van Prinsenbeek graag hetzelfde beleid en dezelfde voorzieningen voor honden wensen als in Breda. In 2004 worden de inwoners van Prinsenbeek, Bavel en Ulvenhout nader geïnformeerd over en betrokken bij de aanleg van voorzieningen bij hen in de buurt. In Teteringen gaat de gemeente binnenkort al hondenuitlaatplaatsen aanleggen.

Ø toezicht en handhaving
In 2004 gaat de gemeente intensief toezicht houden en handhaven op plaatsen waar veelvuldig gebruik wordt gemaakt van de voorzieningen. Dit gebeurt eveneens op plaatsen waar men hinder ondervindt van honden.

Ø Zichtbaar toezicht
Een goed zichtbaar en herkenbaar toezicht van de hondenwachters is belangrijk. Daarom worden de voertuigen van de hondenwachters aangepast.

Ø Communicatie hondenbeleid
Bewoners van de dorpskernen worden in 2004 uitgebreid geïnformeerd over het hondenbeleid. De kennis van de bewoners van de stad wordt opgefrist en alle geregistreerde hondenbezitters krijgen informatie op hun huisadres toegezonden. Daarnaast worden alle bordjes bij de hondenuitlaatplaatsen begin van dit jaar vervangen door nieuwe bordjes.

Breda, 22 april 2004