Gemeente Breda

Persberichten

22-04-2004

Gemeente biedt beperkte vorm van dienstverlening aan in Teteringen

Op 3 mei 2004 opent de gemeente een tijdelijk loket Burgerzaken in de bibliotheek in Dorpshuis 't Web in Teteringen. Het college van burgemeester en wethouders besloot hiertoe na verzoeken van de Teteringse Dorpsraad en de Ouderenraad. Het gaat om een beperkte vorm van dienstverlening. Het nieuwe loket is één keer per week open op maandag van 14.00 tot 17.00 uur. Inwoners van Teteringen (met woonplaats Teteringen in hun postcode) kunnen hier terecht voor een verhuizing, uittreksel en verklaring, reisdocument, Pas-65 en rijbewijs. Eerder dit jaar sloot de gemeente in Teteringen haar deelstadskantoor aan het Hoeveneind.

De dienstverlening in Teteringen is beperkt omdat de gemeente in 't Web niet over de vereiste beveiligde verbindingen beschikt. De verwerking van de aanvragen gebeurt centraal op het Stadskantoor aan de Claudius Prinsenlaan. Dit betekent dat producten niet direct gereed zijn maar dat aanvragers na een week de reisdocumenten in Teteringen kunnen ophalen. De overige documenten krijgen ze thuis opgestuurd. Betalingen gebeuren met contant geld; er is geen mogelijkheid voor pinbetalingen. Voor burgerlijke stand, vreemdelingenloket en naturalisaties kunnen inwoners van Teteringen terecht in het Bredase stadskantoor.

De gemeente kiest voor deze tijdelijke oplossing in afwachting van het onderzoek om in de toekomst weer dienstverlening in Teteringen aan te bieden, bijvoorbeeld in een combinatie van bibliotheek, brede school en loketten Burgerzaken.

De Teteringse Dorpsraad en de Ouderenraad zijn via een brief op de hoogte gebracht van dit besluit.

Breda, 22 april 2004