De Unie


Akzo Nobel - CAO-voorstellen

21 april - De huidige CAO bij Akzo Nobel loopt af op 1 juni 2004. Op 10 mei starten de onderhandelingen over een nieuwe CAO.

De onderhandelingen staan in het teken van het Centraal Akkoord dat het afgelopen najaar is afgesproken tussen het kabinet en de centrale werkgevers- en werknemersorganisaties. Dit houdt in dat er dit jaar geen structurele loonsverhoging kan worden afgesproken. Het Stichtingsakkoord laat wel ruimte om eenmalige uitkeringen af te spreken, die zijn gekoppeld aan het resultaat.

Op dit moment wordt er in Den Haag onderhandeld over de volgende onderwerpen: de WAO, de WW en de toekomst van het pre-pensioen. De laatste moet in de ogen van dit kabinet worden omgezet in een levensloopregeling.

De uitkomst van het overleg over deze drie onderwerpen is tevens bepalend voor de vraag of er in 2005 opnieuw een nullijn geldt.

Daarom willen we met Akzo Nobel een CAO afspreken met een kortere looptijd dan gebruikelijk is. Daarnaast zijn er nog drie onderwerpen actueel binnen Akzo Nobel.

De pensioenregeling
Met het oog op het van kracht worden van de internationale boekhoudregels wil Akzo Nobel een stelselwijziging afspreken. De inhoud van de pensioenregeling blijft zoals die is. Akzo wil de bestaande relatie met het pensioenfonds wijzigen zodat de noodzakelijke reserveringen voor de pensioenregeling niet in de balans opgenomen hoeven te worden. Akzo wil wel de benodigde premies storten. Dit vergroot de financiële armslag van de onderneming. Het overleg hierover loopt nog.
Zodra hierover meer duidelijkheid bestaat komen we hierop terug.

Resultaat Afhankelijke Beloning (RAB)
Bij de vorige onderhandelingen is afgesproken een onderzoek te laten uitvoeren naar de toepassing van de RAB. Centraal in dit onderzoek stond de vraag hoe de toepassing van de RAB verbeterd zou kunnen worden. Binnenkort worden de onderzoeksresultaten gepresenteerd en zullen er concrete aanbevelingen volgen die opgenomen kunnen worden in de CAO.

Ploegendienst
Een werkgroep tracht antwoord te geven op de vraag "Hoe houden wij het werken in ploegendienst aantrekkelijk". De werkgroep komt binnenkort met aanbevelingen.

De concept-CAO voorstellen op een rij:


1. Looptijd
We stellen een looptijd voor van 1 juni tot en met 31 december 2004


2. Inkomen
Wij stellen een eenmalige uitkering voor van 3% gekoppeld aan het resultaat van de onderneming.


3. Ziektekosten
Wij stellen een tegemoetkoming voor in de gestegen ziektekosten voor werkenden, wachtgelders en gepensioneerden.


4. Vakbondscontributie
We willen met de werkgever afspraken maken om het fiscale voordeel voor de vakbondscontributie te benutten.


5. Ploegendienst
We wachten de aanbevelingen van de werkgroep af.


6. RAB
We wachten de concrete aanbevelingen af uit het onderzoek.


7. Pensioenregeling
Op dit moment vindt er overleg plaats over een mogelijke stelselwijziging. We wachten de uitkomsten uit dit beraad af.

U kunt uw reactie via e-mail zenden tot 30 april a.s. t.a.v. Jacintha Rensen

De onderhandelingsdelegatie:
Aad de Jeu
Richard van Holland
Bart Prinsen
Jacintha Rensen, bestuurder De Unie

* Intropagina AkzoNobel

donderdag, 22 april 2004