Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 april 2004

Overlast brommers

Controle in verband overlast door bromfietsbestuurders

Enschede

Opnieuw werd woensdagmiddag de 21e april gemeld dat een aantal jongeren overlast veroorzaakten met hun bromfietsen in de wijk Helmerhoek in Enschede. Bij controle werd een groepje jongeren aangesproken die werden aangetroffen op de hoek Oorthuishoek - Halsterhoek. Door de politiemensen werd de jongens op hun gedrag gewezen en werd medegedeeld dat wanneer ze rijdend zouden worden aangetroffen de bromfietsen voor een controle mee zouden gaan naar het bureau. De politiemensen hadden zich nog niet omgedraaid of een van de aanwezigen reed met hoge snelheid weg. Hierop werd besloten terug te gaan naar het bureau en per motor een en ander te gaan controleren. In de loop van de middag werden bromfietsen naar het bureau gebracht van drie 16 jarige Enschedeers. Een had een vermogen van 0.5 kW, een tweede van 1.5 en een derde moet nog worden gecontroleerd. In de loop van de woensdagavond werd opnieuw in de wijk gecontroleerd en werd een vierde 16 jr. aangetroffen die 's middags steeds de dans was ontsprongen. Nu was hij te laat om ervandoor te gaan en werd zijn bromfiets overgebracht naar het bureau. Bij controle donderdagmorgen was de constructiesnelheid op de rollenbank niet meetbaar en is vermoedelijk ruim boven de 2 kW, de hoogste meetbare eenheid op de testbank. Diverse onderdelen zijn reeds van deze bromfiets gehaald en zijn in beslag genomen. Ook tegen deze 16 jr. wordt proces-verbaal opgemaakt.De ouders van de vier zullen in het kader van het project "Scooteren hou 't cool", worden bezocht. De controles worden voortgezet. (bps: 04-049275)

Winkeldieven op de vuist

Winkeldieven proberen goederen te stelen en gaan met elkaar op de vuist

Enschede

Woensdagavond 21 april wordt gemeld dat er op het Hendrik Jan van Heekplein in Enschede wordt gevochten. Bleek ter plaatse dat twee personen die gepoogd hadden een kar vol met boodschappen bij een supermarkt te stelen, ruzie met elkaar hadden gekregen. Een van de twee was door personeel van de supermarkt mee naar binnen genomen en hij, een 62 jr. Enschedeër kon worden aangehouden en werd aan het bureau, in verband met zijn toestand, in eerste instantie voor de rest van de nacht opgesloten in een dronkenmanscel. In de loop van donderdag de 22e is hij afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. De tweede persoon, een 40 jr. Enschedeër, werd een kwartiertje later op het Van Heekplein gesignaleerd en ook aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en zal in verband met het zijn van veelpleger, bij justitie worden voorgeleid. De twee hadden ruzie met elkaar gekregen, toen ze door winkelpersoneel waren betrapt. (bps: 04-049364)

Autokraker betrapt

Autokraker bedreigd persoon die hem betrapt met schroevendraaier maar kan toch worden aangehouden

Enschede

Een personeelslid van de bewakingsdienst van de Universiteit Twente, betrapte woensdagavond 21 april om ongeveer 20.20 uur een persoon die bezig was een auto open te breken die geparkeerd stond op De Zul, op het Universiteitsterrein. Hij sprak de man aan, die hem met de schroevendraaier die hij in zijn hand had bedreigde en er daarop vandoor ging. Op de Drienerlolaan kreeg het personeelslid de man te pakken en kon hem met behulp van een getuige tot de politie kwam. Opnieuw werden er in zijn richting diverse bedreigingen geuit, maar kon de schroevendraaier worden afgepakt. De politie heeft de man, een 31 jr. Enschedeër overgenomen en hem voor de rest van de nacht aan het bureau opgesloten. Donderdagmorgen de 22e is hij in verzekering gesteld en zal hij vrijdag bij justitie worden voorgeleid in verband met het zijn van veelpleger. (bps: 04-049404)

Bromfietser omver gereden

Automobilist cq automobiliste rijdt bromfietser omver en stopt niet

Oldenzaal

Een 16 jr. bromfietsbestuurder uit Almelo werd donderdagmorgen 22 april omstreeks 08.30 uur op de Schipleidelaan - Ossenmaatstraat - Provinciale Rondweg N342 in Oldenzaal aangereden door een bestuurder of bestuurster van een personenauto. Deze laatste reed na de aanrijding gewoon door. Hij of zij was van de N 342 gekomen en hield zich niet aan de invoegstrook van de Ossenmaatstraat maar reed zonder uit te kijken de rijbaan op en reed daarbij tegen de bromfietser aan. Deze laatste kwam ten val en werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling kon hij naar huis. Van de doorgereden auto is alleen bekend dat het om een stationcar gaat voorzien van het kenteken NOH..... Uiteraard wil de politie graag in contact komen met getuigen die iets meer over deze personenauto dan wel over de bestuurder cq bestuurster kunnen vertellen. (bps: 04-049500)

Fietser gewond

Twee fietsers komen met elkaar in aanraking, een van de twee komt ongelukkig terecht

Goor

Woensdagavond 21 april om ongeveer 21.55 uur werd een aanrijding gemeld op de Gorterstraat in Goor. Twee fietsers, inwoners van Goor van 17 en 18 jaar, fietsten naast elkaar en raakten elkaar om nog onduidelijke reden. Beiden kwamen ten val en de 17 jr. kwam zo ongelukkig met zijn hoofd op de grond dat hij door een ambulance met onbekend letsel werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hier werd op de intensive care opgenomen, zijn toestand was stabiel. De 18 jr. bleef ongedeerd. (bps: 04-049442)

Aanrijding / Valse aangifte

Eigenaar auto doet valse aangifte, bestuurder van auto rijdt na aanrijding door

Hengelo

Woensdagmiddag 21 april omstreeks 14.20 uur werd gemeld dat op de Holtersweg in Hengelo een aanrijding had plaatsgevonden, waarbij de veroorzaker was doorgereden. Op de Holtersweg was deze veroorzaker, het kenteken van de auto waarin hij reed was genoteerd, om nog onduidelijke tegen de auto van een 58 jr. Enschedese aangereden. Een half uur na de aanrijding meldde zich een 36 jr. Hengeloer aan het politiebureau die aangifte wilde doen van diefstal van zijn auto. Bij controle bleek het te gaan om de auto die bij de aanrijding op de Holtersweg was doorgereden. Aan de 36 jr. werd medegedeeld dat het doen van vals aangifte strafbaar was, maar hij bleef erbij dat zijn auto was gestolen. Nadat de aangifte was opgenomen werd hij met een en ander geconfronteerd en kwam de aap uit mouw. Hij had inderdaad valse aangifte gedaan en een 28 jr. Hengeloer had met zijn auto een aanrijding veroorzaakt. Deze werd even later ook aangehouden en de auto werd aangetroffen aan de Slachthuisweg in Hengelo waar hij door de 28 jr. was achter gelaten. Beiden zijn in de loop van de middag afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-049240)

Jan Camphuis : 053-4555588


---- --