Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Congres Veiligheid en hygiëne in zwembaden toont belang eenduidige handhaving en normering aan.

Tijdens de landelijke dag Zwemwaterbeleid in Nederland, die vandaag in Deventer is gehouden, werd duidelijk dat onduidelijke regelgeving en wisselend toegepaste regelgeving niet bijdragen aan veilige zwembaden.

Zwembaden komen de laatste tijd alleen met slecht nieuws in de publiciteit, zoals wanneer er verdrinkings- of ziektegevallen door onvoldoende hygiëne zijn voorgevallen. Vandaag is het startsein gegeven om gezamenlijk als overheid en bedrijfsleven de kwaliteit en veiligheid in zwembaden aan te pakken. Hiermee hopen de zwembaden ook positief in het nieuws te komen. Hulpmiddel om dit op te pakken is de Handleiding Zwemgelegenheden, "Duik er eens in". Een publicatie van InfoMil, het informatiecentrum over milieuregelgeving.

VROM gaf tijdens het congres, dat bijna 300 bezoekers telde, aan dat de regelgeving rond zwembaden nu eindelijk helder is neergezet en dat het Rijk nu niet meer aan zet is, maar dat de bal bij de provincies en de branche ligt. Wel zal het Rijk de verbeteringen en de consequenties van de Europese Richtlijn Zwemwater meenemen in de herziening van de regelgeving.

Tijdens deze dag werd het eerste exemplaar van de handleiding "Duik er eens in" uitgereikt aan vertegenwoordigers van VROM, de zwembadenbranche, de provincie Overijssel en de voorzitter van het IPO Deskundigenberaad Zwemwater.

De landelijke dag Zwemwaterbeleid in Nederland naar een eenduidige normering in zwembaden werd georganiseerd door InfoMil in samenwerking met de Provincie Overijssel en Sport- en recreatiecentrum de Scheg.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met InfoMil, Jan Rullens of Roselie Wijtenburg, telefoon (070) 373 55 75.

InfoMil

Juliana van Stolberglaan 3
2595 CA Den Haag
Postbus 93144
2509 AC Den Haag
Tel (070) 373 55 75
Fax (070) 373 56 00
E-mail Info@infomil.nl
Web www.infomil.nl
Route www.infomil.nl/route