Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


20 april 2004


Nunspeet - Scholieren wijzen volwassenen terecht


Op dinsdag 20 april hebben leerlingen van de basisschool de Morgenster in het kader van hun projectweek verkeer, samen met de wijkagent J. Elskamp (Nunspeet-Oost) een verkeerscontrole gehouden op verschillende locaties binnen de 30 km zones. Door de leerlingen werd er aan de Piersonstraat/Oosteinderweg en Hulstweg/Oosteinderweg met de lasergun de snelheid van passerende voertuigen gemeten. De bestuurders kregen een stopteken van de politie en door de kinderen werd een folder uitgedeeld met informatie over de snelheid met betrekking tot veiligheid. In totaal werden 90 bestuurders door de kinderen geconfronteerd met een te hoge snelheid.


Nunspeet- Bromfiets- en gordelcontrole


Op 21 april heeft de politie Nunspeet in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee een bromfietscontrole gehouden. In totaal werden er 28 bromfietsers gecontroleerd er werd 13
keer een proces-verbaal utgeschreven.

8 maal voor te hoge constructiesnelheid (opgevoerd), 2 maal voor geen bromfiietscertificaat, 1 maal geen helm, 1 maal geen geel of oranje plaat, 1 maal gladde band.
Verder werd ook gecontroleerd op dragen van gordels.
Er werd 3 maal bekeurd voor het niet dragen van een gordel. Aan 27 kinderen werd een gordeldiertje (goochem) uitgereikt die achterin de auto wel hun gordel om hadden.


Vierhouten- Diefstal vanuit bedrijf


In de nacht van dinsdag 20 op woensdag 22 april zijn er bij een bedrijf aan de Nunspeterweg enkele computers ontvreemd. De daders hebben aan de achterzijde van het pand een raam geforceerd.


Putten- Bedreiging met bijl


Op 21 april rond kwart over twee werd een ambtenaar van de gemeente Putten aan de Garderenseweg bedreigd met een bijl. De gemeenteambtenaar wilde een foto maken van twee gekapte bomen waar de verdachte geen kapvergunning voor had gekregen. De verdachte verhinderde de ambtenaar om een foto te maken en heeft vervolgens de man bedreigd met een bijl. De verdachte is aangehouden door de politie en na verhoor heengezonden.


Elburg- Verkeersongeval met letsel


Op de kruising Coragestraat / Vackenordestraat heeft op 22 april rond vijf uur 's ochtends een aanrijding plaatsgevonden. De 33 autobestuurder uit Hattem, die deze kruising over wilde steken had een 34 jarige autobestuurder uit Elburg die van rechts kwam, over het hoofd gezien. Deze raakte licht gewond en werd per ambulance naar de huisarts gebracht.


Oldebroek- Verkopen van foto's zonder vergunning


Op woensdag 21 april is er door de politie een proces-verbaal opgemaakt tegen een verkoper van luchtfoto's. De 61 jarige verkoper uit Utrecht, probeerde huis-aan-huis zijn foto's te verkopen zonder dat hij daar een ventvergunning voor had.


Hattem- Verkoop van pleisters zonder vergunning


Op 21 april zijn er twee 16 jarige jongens uit Doetinchem aangehouden voor het venten van pleisters in de omgeving van de Lipenoordweg. Zij hadden hier geen vergunning voor. Beide jongens gaven bij aanhouding een valse naam op. De politie heeft voor het venten en voor het opgeven van een valse naam een proces-verbaal opgemaakt.


Hattem- Diefstal uit winkel

Bij een winkel aan de Zuiderzeestraatweg heeft de politie op woensdag 21 april een 47 jarige winkeldief uit hattem aangehouden die enkele potten had ontvreemd. Bij aanhouding bekende de verdachte meteen dat hij de potten had meegenomen zonder te betalen. De verdachte kreeg voor de diefstal een boete van 125 euro..


Epe- Verkeersveiligheid bij scholen

Aan de Schotweg in Epe, is op woensdag 21 april een verkeerscontrole gehouden door de politie. Twee maal werd er een bekeuring uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel. Eén maal werd een gordeldiertje uitgereikt voor het correct in de gordels zitten.


Epe- Bermbrand op de oude spoorbaan

Op woensdag 21 april rond half vier 's middags werd er melding gemaakt van een bermbrand tussen de Koepelweg en de Bijsterboschweg. De brand was nel onder controle. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Epe- Aanrijding onder invloed

Een 28 jarige automobilist uit Vaassen bleek woensdagavond bij een controle op de Prins Bernardlaan in Vaassen onder invloed van alcohol. Hij blies 2,1 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --