Politie Friesland

Politieberichten 22/4 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslân 22-04-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur terecht bij bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844

Leeuwarden: beroving taxichauffeuse vervolg
Naar aanleiding van de beroving op de taxichauffeuse kan nog vermeld worden, dat de vrouw reed in een blauwe Opel Zafira met opschrift Arriva. Een uitbreiding van het signalement, zie ook
politieberichten van 21/4 (07.00 uur t/m 13.00 uur) is, dat de verdachte waarschijnlijk Marokkaans is. Hij heeft een normaal postuur, geen snor of baard en had zwart haar met slagen bovenop. Hij droeg een zwarte stoffen jas tot op de heup. Morgen( 23 april) wordt aan taxichauffeurs en buschauffeurs in en nabij het NS-station een flyer uitgedeeld met onder andere een foto van de taxi en het signalement. De exacte locatie van de beroving is de boottrailerhelling, voorbij restaurant De Grote Wielen en enkele honderden meters voorbij het surfcentrum.

Molkwerum: diefstal; buitenboordmotor
In de nacht van woensdag op donderdag werd een buitenboordmotor weggenomen. De motor, een Yamaha, zat met een smartlock vast aan een polyester bootje. Het bootje lag in een haventje van een camping aan het t Seleantsje. Aangifte werd gedaan door een 25-jarige inwoner van Leeuwarden.

Jirnsum: aanrijding met letsel
Donderdag omstreeks 10.40 uur reed een 35-jarige bromfietser uit Terherne over het fietspad naast de rijbaan van d Reinerswei. Uit tegenovergestelde richting kwam een 75-jarige fietser uit Grou aanrijden. In de bocht voor de brug Reinerswei nam de bromfietser de bocht te ruim en botste tegen de fietser. Met onbekend letsel is de 75-jarige per ambulance overgebracht naar MCL Zuid.