Gemeente Maassluis

Persberichten

22-4-2004

Inspraak uitbreidingsplannen Holland Accent College

Bij de gemeente Maassluis is een ontwerpplan ingediend voor de uitbreiding van het Accent College aan het Reviusplein. Het gaat om een uitbreiding/ verbouwing met een oppervlakte van 3122 m2. Het huidige pand bestaat uit twee vleugels, waarvan het oudere gedeelte uit de jaren 50 stamt en het nieuwe gedeelte drie jaar geleden is gerealiseerd. Het plan behelst de sloop van het oude gedeelte en een stuk nieuwbouw in de richting van de R.K. begraafplaats.

In het jaar 2000 is de Holland Accent OnderwijsGroep ontstaan uit een fusie tussen het Holland College en de CSG Aquamarijn. Door deze fusie kon in Maassluis het complete onderwijsaanbod, van VMBO tot VWO, worden aangeboden. Vorig jaar is besloten de locatie aan het Kastanjedal in te zetten als gebouw voor het VMBO-onderwijs en de locatie aan het Reviusplein geschikt te maken voor HAVO en VWO-onderwijs. Op dit moment volgen ongeveer 750 leerlingen in Maassluis HAVO/VWO. Het gevolg hiervan is, dat zelfs met de meer recente bijplaatsing van drie lokalen, het schoolgebouw te klein is. Het nu door SP architecten in opdracht van de Holland Accent OnderwijsGroep ingediende ontwerpplan moet dit ruimtetekort ondervangen.

Inspraak
Het geldende bestemmingsplan Sluispolder laat de uitbreiding van de school volgens het ingediende ontwerpplan niet toe. Om de uitbreiding van de school mogelijk te maken is dan ook een vrijstellingsprocedure op grond van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) noodzakelijk.
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten in te stemmen met het ontwerpplan voor het Accent College en de vrijstellingsprocedure op te starten. Het ontwerpplan wordt nu van 26 april tot en met 23 mei 2004 in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis ter inzage gelegd. Gedurende deze termijn kan iedereen mondeling of schriftelijk op het ontwerpplan reageren in het kader van de gemeentelijke Inspraakverordening. Schriftelijke reacties kunnen worden gestuurd naar het college van b&w, postbus 55, 3140 AB Maassluis. Voor het geven van een mondelinge reactie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met mevrouw A. Kroeze van de afdeling ruimtelijke ordening en milieubeheer in het stadhuis, telefoon 010 - 5931768.

Inspraakavond
Op dinsdag 18 mei 2004 wordt om 19.30 uur in de aula van het Accent College aan het Reviusplein een inspraakavond over het ontwerpplan voor de uitbreiding van de school georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst zullen de plannen worden gepresenteerd, en kunnen aanwezigen een inspraakreactie geven.