Socialistische Partij

Geslaagde combinatie van sport en politiek rond Amstel Goldrace

18-04-2004 * Van de 833 deelnemers aan de SP-prijsvraag `wie wint de Amstel Goldrace?' noemde welgeteld één wielerfan Davide Rebellin, de daadwerkelijke winnaar. Veel anderen hadden de nummer twee Michel Boogerd of de nummer zeven Erik Dekker als eerste over de streep verwacht, en liepen daardoor de fietscomputers mis die als prijs beschikbaar waren gesteld. De SP was prominent aanwezig tijdens het wielerevenement in het Limburgse heuvelland. In de tourtocht die op 17 april werd verreden, fietste een 17-koppig SP-team de 100 kilometer.

SP-ploeg bij de Amstel Gold Tourtocht, 17 april

Van de 833 deelnemers aan de SP-prijsvraag `wie wint de Amstel Goldrace?' noemde welgeteld één wielerfan Davide Rebellin, de daadwerkelijke winnaar. Veel anderen hadden de nummer twee Michel Boogerd of de nummer zeven Erik Dekker als eerste over de streep verwacht, en liepen daardoor de fietscomputers mis die als prijs beschikbaar waren gesteld. De SP was prominent aanwezig tijdens het wielerevenement in het Limburgse heuvelland. In de tourtocht die op 17 april werd verreden, fietste een 17-koppig SP-team de 100 kilometer.

Amstel Gold Race - profwedstrijd, 18 april, Foto: Stuf Boumans

Een dag later was een nog grotere groep SP'ers present bij de finish van de race in Valkenburg, om het massaal toegestroomde publiek een folder te overhandigen over de prijsvraag over het belang van een Europees verkeersbeleid waarin het belang van fietsers naar voren komt. Fietsenthousiasteling René Roovers die nummer twee staat op de lijst voor het Europees Parlement en die het SP-fietsteam aanvoerde, kijkt tevreden terug op de actie. `We hebben in twee dagen zo'n 20.000 folders uitgedeeld en we trokken veel bekijks met onze ploeg. Al met al hebben we goed duidelijk kunnen maken wat onze visie op Europa is, en waarom wij een fietsvriendelijk beleid belangrijk vinden.'