Gemeente Den Helder

22-04-2004
BEESTENBENDE IN NIEUW DEN HELDER

Nieuw Den Helder Centrum is in beweging. Ook op het gebied van Cultuur in de wijk. En in dat kader is een aantal cultuurprojecten bedacht. De bedoeling is de wijkbewoners een actieve rol te geven bij de vernieuwing van de wijk, maar op een andere manier dan praten. Een van die manieren is het maken van een videofilm onder begeleiding van Stichting Beestenbende. Daarvoor zijn zij op zoek naar enthousiaste mensen met verborgen talent. Dus:

Zin om een film te maken?

Stichting Beestenbende zoekt:

Mannen en vrouwen uit alle hoeken van de wereld in de leeftijd van 16 tot 100 jaar.

Stichting Beestenbende maakt in mei 2004 met vijftien mensen uit Nieuw Den Helder een videofilm. Het filmverhaal is geïnspireerd op de klassieke theatertekst Hamlet van William Shakespeare. Ons verhaal speelt zich af in het hier en nu van Den Helder. De film wordt opgenomen in de buurt of misschien wel op uw zolder. De opnamedata zijn 10 t/m 14, 18 en 19 mei 2004, in de middag.

Met nadruk nodigen we mensen van verschillende leeftijden en culturen uit. Speelervaring is niet noodzakelijk, we vragen wel inzet en beschikbaarheid. Misschien heeft u nog onverwachte talenten. Wij zoeken niet alleen spelers, maar ook schrijvers, zangers, verhalenvertellers, muzikanten, dansers enz.

Nieuwsgierig? Twijfelt u dan niet te lang en geef u uiterlijk donderdag 29 april a.s. op voor de kennismakingsmiddag op: maandag 3 mei 2004, aanvang 13.00 uur. De lokatie wordt bekend gemaakt wanneer u zich opgeeft.

Stichting Beestenbende organiseert theater- en videoworkshops voor mensen uit verschillende culturen. Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden, neemt u dan contact op met Muriël van Elburg van Stichting Beestenbende Planciusstraat 25E , 1013 MD Amsterdam, tel: 020 4281777 / info@beestenbende.org. Vermeld bij aanmelding uw naam, leeftijd, telefoonnummer en e-mailadres.