Gemeente Woerden

Grootschalig gezondheidsonderzoek in Woerden

De komende weken wordt een grootschalig gezondheidsonderzoek gehouden onder volwassenen in de regio Midden-Nederland. Ongeveer 650 inwoners van Woerden hebben daartoe een enquête van de GGD Midden-Nederland ontvangen. De gezondheid van volwassenen in de leeftijd van 25 tot 55 jaar wordt onderzocht.

De GGD Midden-Nederland wil hiermee de gemeente Woerden inzicht verschaffen in de gezondheid, leefgewoonten en leefsituatie van de bevolking van Woerden en de regio Midden-Nederland. De resultaten van het onderzoek zijn nodig om het gezondheidsbeleid in Woerden te verbeteren en het aanbod van voorzieningen zonodig aan te passen. In totaal zullen 16.000 mensen in 25 Utrechtse gemeenten een enquête in hun brievenbus vinden.

Door het invullen en opsturen van de vragenlijst kunnen de deelnemers van het GGD-onderzoek een persoonlijk gezondheidsprofiel en informatiemateriaal krijgen. In dit gezondheidsprofiel staat beschreven hoe gezond de deelnemer leeft op het gebied van voeding, gewicht, bewegen, roken, alcohol en welbevinden.

De resultaten van het onderzoek worden in januari 2005 verwacht. Deze worden dan gepubliceerd op de website van GGD Midden-Nederland: www.ggdmn.nl.