EFA - Educatieve Faculteit Amsterdam


Meer info
volgt nog

EFANET: een nieuw intranet voor de EFA

20 april 2004,
Aan: studenten van de EFA.

Een nieuw intranet voor de EFA

De afgelopen tijd ben ik bezig geweest met het maken van plannen voor een nieuw intranet voor de EFA. Een intranet is een website die zich richt op iedereen die al aan de EFA verbonden is, in de eerste plaats de studenten en de docenten en andere medewerkers.

Waar is dat voor nodig?

De interne website die we nu hebben (die begint op www.efa.nl/portal) geeft al veel mensen de kans om stukjes te schrijven en documenten te plaatsen. Maar iedereen doet dit op zijn eigen manier; auteurs moeten daarvoor bovendien de nodige technische kennis in huis hebben. Het kan een stuk eenvoudiger wanneer we voor de site een content management systeem gaan gebruiken. Dit zorgt ervoor dat iedereen alleen maar zijn tekst hoeft in te typen, en zich er geen zorgen over hoeft te maken hoe dit op het internet moet komen en hoe het er uit komt te zien. Verder geeft het nieuwe mogelijkheden om informatie meer op maat aan te bieden en snel en makkelijk mededelingen te verspreiden.

Wat is er al bedacht?

In het plan dat er nu ligt krijgt elke afdeling, elke opleiding en elke klas een eigen homepagina, uit te breiden tot een site, die zelf grotendeels is in te richten. Overal komt te staan welke personen er bij die afdeling/groep horen. Alle personen, medewerkers én studenten, krijgen de mogelijkheid zichzelf, al dan niet uitgebreid, te presenteren. Verder komt er een modulenbank, een overzicht van alle studiegidsen in combinatie met de bijbehorende informatie.

Wat kunt u doen?

Het lijkt misschien of alles al bedacht is, maar alle onderwerpen hierboven zijn slechts globaal beschreven. Tot in detail moet nog vastgelegd worden wat er allemaal wel en niet kan en hoe dit er uit moet zien. Sowieso is commentaar welkom bij ondertekenende, maar er gaan ook brainstormsessies komen, waar we het samen kunnen hebben over uw wensen met betrekking tot een intranetsite. Welke informatie wenst u te kunnen lezen op het intranet, hoe kan het beter dan nu, wat vind u in het kader van de privacy belangrijk?
Uw deelname aan deze sessies en/of het helpen met de uitwerking van de plannen middels uw commentaren wordt op prijs gesteld.

Waar en wanneer?

Een brainstormsessie (in samenwerking met studentmedewerker Bert van Bergen) gaan we houden op woensdag 19 mei van 15:15 - 16:30 uur. Als u hieraan wilt deelnemen, geeft u zich a.u.b. voor 17 mei 9:00 uur op bij ondertekenende. De locatie wordt nog vastgesteld en op 17 mei per e-mail bekendgemaakt.

Jan-Willem Doornenbal, j.w.f.doornenbal@efa.nl, telefoon 020 - 5995 396, kamer A.3.23
projectleider EFA-intranet

De Educatieve Faculteit Amsterdam (EFA) is een samenwerkingsverband van de
lerarenopleidingen van de Hogeschool van Amsterdam en INHOLLAND. © EFA