Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 13 april 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester A.A. van der Most-de Ridder
1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 6 april 2004. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten met inachtneming van enkele tekstuele aanpassingen in de punten 2 en 3 (burgemeester). Punt 2 (De Roode) wordt alsvolgt aangevuld: "Vertrekpunt voor de onderhandelingen is oplevering van het pand in lege staat. Wethouder Van den Heerik dient bij de onderhandelingen betrokken te worden."

2. Provinciaal Uitvoeringsprogramma Externe Veiligheid. Toelichting:
In 2004 zullen gemeenten geconfronteerd worden met nieuwe regelgeving op het gebied van externe veiligheid. Om een start te kunnen maken met het vormgeven van de uitvoering van deze nieuwe wettelijke taken heeft het ministerie van VROM voor de termijn 2004/2005 programmageld beschikbaar gesteld. De provincie Utrecht stelt namens de Utrechtse gemeenten het Provinciaal Uitvoeringsprogramma Externe Veiligheid (PUEV) op. Vanaf 2006 wordt door het ministerie van VROM voorzien in structurele financiering t.b.v. de uitvoering van het EV beleid. Ambtelijk advies:

- Kennisnemen van het Provinciaal Uitvoeringsprogramma Externe Veiligheid.
- Namens de gemeente Abcoude hetzij de portefeuillehouder RO hetzij de portefeuillehouder veiligheid afvaardigen naar de bestuurlijke bijeenkomst over het PUEV op 26 april a.s. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Evaluatie kindervrijmarkt koninginnedag. Toelichting:
De spontaan ontstane kindervrijmarkt rond de Dorpskerk in het dorp Abcoude heeft zich de laatste jaren uitgebreid uit naar de trottoirs op de Hoogstraat. Dit is een ongewenste ontwikkeling. Twee jaar geleden heeft de politie op de dag zelf in samenspraak met de busmaatschappij ingegrepen en toen hebben er kleine bussen gereden omdat de situatie anders te gevaarlijk werd. Vorig jaar is bij wijze van proef de ruimte op bijgevoegde tekening aangewezen als het terrein voor de kindervrijmarkt op koninginnedag. De proef thans omzetten in een definitief besluit om jaarlijks op koninginnedag de ruimte op bijgevoegde tekening aan te wijzen als kindervrijmarktterrein. De politie verzoeken toezicht te houden en zonodig handhavend op te treden.
Ambtelijk advies:
De ruimte op de bijgevoegde tekening definitief aanwijzen als terrein voor de kindervrijmarkt op de jaarlijkse koninginnedag.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. De ruimte zal in de VAR worden gepubliceerd.
4. Visiedocument GHOR (geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen). Toelichting:
Op grond van de WGHR zijn B&W verplicht zorg te dragen voor de geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen. Regionaal wordt deze taak uitgevoerd door een gemeenschappelijke regeling. Het bureau Regionaal Geneeskundige Functie voert de activiteiten uit. Voor de realisering van alle wettelijk verplichte activiteiten van de GHOR is een ophoging van het budget nodig ter dekking van de kosten. De huidige inwonerbijdrage is 0,16. Vanaf 2005 tot en met 2008 zal de inwonerbijdrage jaarlijks verhoogd worden met 0,15, totdat in 2008 het gewenst niveau van 0,76 is bereikt. Ambtelijk advies:
Het Visiedocument van de regionaal geneeskundige functie Utrecht "Zorg voor Veiligheid" voor kennisgeving aannemen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Het GHOR berichten, dat niet à priori wordt ingestemd met een jaarlijkse verhoging van de inwonerbijdrage.

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Nader advies Milieumonitor 2000-2002.
Toelichting:
Idealiter zou de milieumonitor een onderdeel moeten vormen van de milieubeleidscyclus: milieubeleidsplan ­ milieuprogramma ­ milieumonitoring ­ milieuverslag. De milieumonitor is een aparte stap binnen de beleidscyclus en informeert over de stand van zaken van het milieu. De milieumonitor moet dus puur als een naslagwerk gezien worden. Op basis van de milieumonitor is het mogelijk beleid bij te sturen (door middel van een milieubeleidsplan en/of ­programma). Ambtelijk advies:
Het nader advies over de Milieumonitor 2000-2002 voor kennisgeving aannemen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Vestiging van een lifestyle Studio/gezondheidssalon in het pand Stationsstraat 15 te Abcoude. Toelichting:
Op 31-3-2004 is onder nummer 0920 een verzoek ingekomen van de heer De Man te Abcoude om een lifestyle studio/gezondheidssalon te vestigen in het pand Stationsstraat 15 te Abcoude (voorheen Gorlee).
Planologisch:
Het vigerende bestemmingsplan kent aan betreffende gronden de bestemming Centrumdoeleinden (art. 16) toe. De activiteiten, vallende onder sport , gezondheid en ontspanning, zijn op grond van de voorschriften op de begane grond toegestaan. De activiteiten zijn kleinschalig, de klant wordt er op gewezen dat parkeren bij de bank niet is toegestaan. Zie verder bijlage.
Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt in te stemmen met de vestiging van een lifestyle Studio in het pand Stationsstraat 15 te Abcoude waarbij de verzoeker per brief wordt gewezen op de voorschriften in het kader van het nieuwe Bouwbesluit, en zich te wenden tot de regionale milieudienst voor een melding. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Principeverzoek t.b.v .het verbeteren, vernieuwen en uitbreiden van de schapenslachterij Rijksstraatweg 11b.
Toelichting:
Er is een principeplan ingediend voor het verbeteren, vernieuwen en uitbreiden (stallings- en koelruimte) van de slachterij. Door de uitvoering van het bouwplan kan de slachterij voldoen aan de eisen van de Rijksdienst voor de keuring van vlees en vee. Uitvoering van het plan is slechts mogelijk door het verlenen van een vrijstelling ogv art. 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Ambtelijk advies:
Raad voorstellen een voorbereidingsbesluit te nemen en een artikel 19-procedure te starten B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag bouwvergunning vergroten woonhuis d.m.v. aanbouw aan zijgevel, Piet van Wijngaerdtlaan 42, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning weigeren.
B&W-besluit (delegatie):
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Aanvraag bouwvergunning plaatsen dakkapel, Van Voorthuijsenhof 42, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning weigeren op grond van de artikelen 12 lid 1, en 44 van de Woningwet. B&W-besluit (delegatie):
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


6. Verplaatsing vrachtwagenparkeerplaats van de Bovenkamp naar de Hollandsekade. Toelichting:
Wanneer de vrachtwagenparkeerplaats op de Bovenkamp wordt verplaatst naar de Hollandsekade is er meer gelegenheid om vrachtwagens te parkeren. De ruimte op de Hollandsekade biedt meer mogelijkheden met minder overlast voor omwonende om vrachtwagens te parkeren. Bovendien is de situatie veranderd sinds de aanwijzing van de vrachtwagenparkeerplaats op de Bovenkamp in 1977 153 m1.
Ambtelijk advies:
Neem besluit tot het verplaatsen van de vrachtwagenparkeerplaats van de Bovenkamp naar Hollandsekade.
Accordeer het verkeersbesluit met betrekking verplaatsing van de vrachtwagenparkeerplaats van de Bovenkamp naar de Hollandsekade.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Er moet worden toegezien op het niet innemen van de vrijkomende parkeerruimte door de Renault-dealer. Betrokkene in een brief hierop wijzen. PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik

1. Wijziging oud papierinzameling.
Toelichting:
Voorgesteld wordt om de scholen en verenigingen uit te nodigen en te informeren om de papiercontracten via de AVU te laten verlopen i.p.v. zelf contracten af te sluiten. De raad zal daarna voorgesteld worden de betreffende verordening te wijzigen en de subsidievergoeding te verhogen van 0,023 naar 0,04.
Ambtelijk advies:
Instemmen met wijziging subsidies oud papier. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. B&W wensen nadere informatie over de duur van de lopende contracten.

2. Gunning werk leveren mechanische en electrotechnische installatie t.b.v.de drukriolering langs de Rijksstraatweg in Baambrugge.
Toelichting:
Aan een viertal bedrijven zijn offertes gevraagd voor de levering van de mechanische en elektrotechnische installatie t.b.v. de drukriolering langs de Rijksstraatweg in Baambrugge. Het college wordt voorgesteld om de levering van de installatie te gunnen aan de Mous Pompenbouw. Ambtelijk advies:
Conform gunningsadvies de levering van de mechanische en electrotechnische installatie t.b.v.de drukriolering langs de Rijksstraatweg in Baambrugge te gunnen aan Mous Pompenbouw bv. B&W-besluit:
Niet overeenkomstig voorstel besloten. B&W wensen nadere informatie over de garanties m.b.t. de kwaliteit van het werk.
PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn

1. Aanvraag subsidie o.b.v. intentieverklaring samenwerking Ronde Venen en Abcoude. Toelichting:
Om het samenwerken tussen gemeenten te stimuleren heeft het rijk een tijdelijke stimuleringsregeling in het leven geroepen. Gelet op de geschetste ontwikkeling is het zinvol om subsidie op basis van deze regeling aan te vragen.
Ambtelijk advies:
Akkoord te gaan met het ondertekenen van de intentieverklaring om in aanmerking te komen voor een subsidie ter ondersteuning van het samenwerkingsproces. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---

2. Vaststelling vakantieregeling basisscholen Abcoude 2004-2005. Toelichting:
De directie van obs Piet Mondriaan verzoekt de gemeente de vakantieregeling 2004-2005 vast te stellen. Het bevoegd gezag van de school(B&W) stelt formeel het vakantierooster vast. De zomervakantieperiode wordt door de minister bepaald, voor de overige korte vakanties geeft het ministerie een advies. De scholen zijn gezamenlijk tot bijgevoegd voorstel gekomen. I.v.m. de regioligging mag Abcoude 1 week afwijken van de door de minister vastgestelde zomervakantieperiode. Geadviseerd wordt overeenkomstig het voorstel van de scholen de vakantieregeling 2004-2005 vast te stellen.
Ambtelijk advies:
Akkoord gaan met de door scholen voorgestelde vakantieregeling 2004-2005. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Verzoek van Stichting Verkeersbrigadiers om een financiële bijdrage voor 2005. Toelichting:
De Stichting Verkeersbrigadiers verzoekt om een donatie voor het jaar 2005. Het voorstel is het verzoek af te wijzen. Op grond van de algemene subsidieverordening welzijn Abcoude 2003 dienen de activiteiten in de gemeente Abcoude of althans ten behoeve van de inwoners van de gemeente Abcoude georganiseerd te worden. Dat is niet het geval. Ambtelijk advies:
Het verzoek afwijzen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Modernisering bibliotheekwezen.
Toelichting:
Momenteel wordt op zowel landelijk, provinciaal als gemeentelijk niveau gewerkt aan de modernisering van het bibliotheekwezen Ook in de gemeenten Abcoude, Breukelen, Maarssen, Loenen en De Ronde Venen wordt aan dit proces gewerkt. De bibliotheken in bovengenoemde gemeenten zijn bezig om een eigen visie te formuleren. Maar het is hierbij van belang dat de gemeenten ook van hun kant aangeven, welke taken zij belangrijk vinden, die door de bibliotheken uitgevoerd moeten worden. In bijgaand document wordt een uitwerking gegeven van belangrijke aandachtspunten in het kader van de modernisering van het bibliotheekwezen.
Ambtelijk advies:
Ter kennisname.
B&W-besluit:
Wordt een week aangehouden.
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 20 april 2004. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 13 april 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Aanvraag bouwvergunning veranderen en vergroten woonhuis, Meerzicht 38, Abcoude. Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 7-4-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag bouwvergunning veranderen en vergroten woonhuis als op o.a. Bleekerhof 33, Ds. Bleekerhof 15, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 7-4-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag bouwvergunning vergroten woonhuis d.m.v. aanbouw aan achter- en zijgevel, Achter de Kerken 19, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 7-4-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag bouwvergunning veranderen en vergroten woonhuis d.m.v. verhogen aanbouw, Gein- Zuid 7, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 8-4-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Aanvraag bouwvergunning intern verbouwen woonhuis, plaatsen schoorsteen, Haagwinde 57, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 8-4-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

6. Aanvraag bouwvergunning vergroten woonhuis en veranderen garage/berging, Van Tuyll van Serooskerkenstraat 16, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 7-4-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

7. Aanvraag bouwvergunning plaatsen aanbouw aan achterzijde, Achter de Kerken 17, Abcoude. Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 7-4-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

8. Aanvraag bouwvergunning plaatsen 10 hobbykasjes op volkstuincomplex van De Liefhebbers, Hollandse Kade, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Vrijstelling en bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 7-4-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---

PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik


1. Kapvergunning Papehof 2 t.w. 2 Dennen.
Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 2 Dennen, lokatie Papehof 2. Deze bomen zijn te groot voor de standplaats.
Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. Na publicatie in de VAR van 04-03-2004 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 2 bomen t.w. 2 Dennen, lokatie Papehof 2. Mandaatbesluit d.d. 6-4-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Kapvergunning Baarslagstraat 10 t.w. 2 Coniferen. Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 2 Coniferen, lokatie Baarslagstraat 10. Deze bomen zijn te groot voor de standplaats.
Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. Na publicatie in de VAR van 18-03-2004 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 2 bomen t.w. 2 Coniferen, lokatie Baarslagstraat 10. Mandaatbesluit d.d. 6-4-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Kapvergunning voor het kappen van 1 boom t.w. 1 Esdoorn in de Leo Dongelmanstraat naast D. van Troostwijkstraat. Het kappen is noodzakelijk omdat de boom te groot is voor de standplaats.
Toelichting:
Verleen kapvergunning voor deze boom (Esdoorn) in de Leo Dongelmanstraat naast D. van Troostwijkstraat. Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art.
4.5.3 APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. N.a.v. publicatie in de VAR van 18- 03-2004 zijn geen zienswijzen binnengekomen.
Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 1 boom t.w. 1 Esdoorn, de boom is te groot voor de standplaats.
Mandaatbesluit d.d. 6-4-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Kapvergunning Kerkstraat 25 t.w. 1 Esdoorn.
Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 1 Esdoorn, lokatie Kerkstraat 25. Deze boom is te groot voor de standplaats.
Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. Een herplantplicht wordt opgelegd voor 3 Sierkersen met een stamdiameter van min. 12-14 cm. Na publicatie in de VAR van 04-03-2004 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 1 boom t.w. 1 Esdoorn, lokatie Kerkstraat 25. Mandaatbesluit d.d. 6-4-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Kapvergunning C.P. van der Leestraat 6 t.w. 2 Sierkersen. Toelichting:
Verleen kapvergunning voor het kappen van 2 Sierkersen, lokatie C.P. van der Leestraat 6. Deze bomen zijn te groot voor de standplaats.
Volgens de gemeentelijke bomendeskundige zijn van weigeringsgronden, zie art. 4.5.3. APV, geen sprake en kan de kapvergunning worden verleend. Na publicatie in de VAR van 04-03-2004 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Verleen kapvergunning voor 2 bomen t.w. 2 Sierkersen, lokatie C.P. van der Leestraat 6 Mandaatbesluit d.d. 6-4-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---