Gemeente Baarn

Baarnaars op excursie naar Den Haag

22-04-2004

Woensdag 21 april jongstleden zijn vijfentwintig Baarnaars met een touringcar op excursie naar Den Haag gegaan. Tijdens de excursie konden zij kennismaken met de landelijke politiek gevestigd in deze stad. Op het programma stonden onder meer een bezoek aan de Ridderzaal, een rondleiding in de Tweede Kamer en het bijwonen van een politiek debat vanaf de publieke tribune in de kamer.

Om 8.00 uur vertrokken de deelnemers vanaf De Brink met de touringcar naar Den Haag. Zij werden daar ontvangen door Gerda Verburg, Tweede Kamer-lid voor het CDA. De deelnemers konden bij deze partij een kijkje achter de schermen nemen en horen hoe een gemiddelde dag van een kamerlid er uitziet.
In de Tweede Kamer woonden de deelnemers een politiek debat bij over het actuele onderwerp kinderopvang waarbij minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aanwezig was.

De Eerste Kamer kon helaas niet bezocht worden vanwege aangescherpte veiligheidsmaatregelen. In plaats hiervan brachten de deelnemers een bezoek aan het Mauritshuis. Daar bekeken zij onder meer de tentoonstelling Met Albert Eckhout naar Brazilië (zie www.mauritshuis.nl).
Na afloop van de excursie kon iedereen op eigen gelegenheid de stad in gaan. Rond 20.00 uur kwamen de deelnemers weer in Baarn aan.

Deze excursie werd georganiseerd door mevrouw A. Maarleveld-Krommendijk, raadslid in Baarn, in samenwerking met de gemeente Baarn. De excursie vloeit voort uit de cursus Hoe werkt onze gemeente? die de gemeente jaarlijks aan alle inwoners aanbiedt.