Politie Zaanstreek-waterland


12:25 21-APR-04
LOC: ZAANDAM, POELENBURG

Vermoedelijke drugsdealer aangehouden

Bij een controle heeft de politie een 20-jarige man, woonachtig in Zaandam, aangehouden wegens harddrugs bezit. De man bleek enige tientallen bolletjes met een wit poeder bij zich hebben, wat later cocaïne bleek te zijn. Bij zijn aanhouding trachtte hij te ontkomen, maar kwam niet ver. Hij werd ingesloten en later in verzekering gesteld. De man verblijft illegaal in Nederland en zal, na afhandeling van de zaak, aan de vreemdelingenpolitie worden overgedragen.

14:50 21-APR-04
LOC: WORMERVEER, MARKTPLEIN

Winkeldief aangehouden

Personeel van een supermarkt heeft een 19-jarige jongen uit Wormerveer aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De jongen wilde vermoedelijk met een aantal tubes tandpasta de winkel verlaten zonder te betalen. Hij kreeg echter in de gaten, dat hij in het oog werd gehouden en liet zijn mandje met tubes achter in de winkel. Hij werd toch aangehouden en aan de politie overgedragen, omdat hij zich eerder in de supermarkt met dit soort zaken had bezig gehouden. Later werd bij de servicecounter van de supermarkt een tas met deodorant en tubes tandpasta aangetroffen, die na onderzoek afkomstig bleken te zijn uit een andere supermarkt. Opnames van beveiligingscamera's toonden aan, dat de jongen deze had weggenomen. De verdachte werd aan het bureau ingesloten en later in verzekering gesteld.

19:20 21-APR-04
LOC: ZAANDAM, PROVINCIALEWEG

Jongens proberen benzine te stelen

Een 14 en een 16-jarige jongen, beiden uit Zaandam, werden door pompbediende betrapt bij een poging benzine te stelen. De jongens hadden juist twee jerrycans met benzine volgetankt, toen de pompbediende hen aansprak. Daarop namen de jongens de benen, maar konden even later door de gewaarschuwde politie in hun kraag worden gevat. Zij bekenden de poging tot diefstal. De jongens zullen vermoedelijk via HALT worden gestraft.

05:27 22-APR-04
LOC: ZAANDAM, BELGISCHESTRAAT

Man aangehouden voor vuurwapen bezit

De politie heeft een 42-jarige zaandammer aangehouden wegens het bezit van vuurwapens zonder vergunning. Uit binnengekomen informatie rees het vermoeden van het vuurwapen bezit. Bij een inval in de woning van de verdachte hedenochtend werden twee vuurwapens en munitie aangetroffen en in beslaggenomen. De verdachte werd ingesloten.

08:39 22-APR-04
LOC: PURMEREND, KRUISING AMPERESTRAAT MET DE EDISONWEG

Gekneusde voet na aanrijding

Een 32-jarige automobilist uit Purmerend werd met een zwaar gekneusde voet naar het Waterland ziekenhuis gebracht na een aanrijding met een andere personenauto. Deze auto, bestuurd door een 60-jarige automobilist uit West Graftdijk reed vanaf de Ampèrestraat de kruising met de Edisonweg op. Hij gaf daarbij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende andere bestuurder, waarna een aanrijding volgde. Beide auto's werden zwaar beschadigd.

08:45 22-APR-04
LOC: OOST KNOLLENDAM, DORPSSTRAAT

Gestolen boot snel weer terecht

Een afgelopen nacht aan de Dorpsstraat gestolen boot werd in de vroege ochtend in Spijkerboor weer aangetroffen. Men heeft ongeveer 3 km met de boot gevaren. Vermoedelijk heeft men daarna geprobeerd de buitenboordmotor van de boot af te halen, maar dat is niet gelukt. Vervolgens heeft men de boot achtergelaten.
In het gebied Graft, De Rijp, Beemster werden in de afgelopen weken al 12 buitenboordmotoren gestolen. Alle botenbezitters wordt aangeraden hun bezit goed te beveiligen en indien mogelijk de motor van de boot te halen. In voorgaande jaren was er altijd al een flinke stijging in het aantal diefstallen van motoren aan het begin van het zomerseizoen.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-220404


20:50-22:20 20-APR-04
ZAANDIJK, GUISWEG
Alcoholcontrole
Op de Guisweg in Zaandijk werd dinsdagavond een alcoholcontrole gehouden. Bij 27 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Geen van allen had (teveel) gedronken. De controle werd gehouden door drie medewerkers van het verkeershandhavingsteam.

15.30-17:15 20-APR-04
ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT
Snelheidscontrole
Op de Kepplerstraat in Zaandam werd dinsdagmiddag op snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km per uur. Slechts één op de tien bestuurders reed harder dan de toegestane 50 km per uur.

19:15-21:16 20-APR-04
ZAANDAM, PROVINCIALE WEG ZAANDAM-CASTRICUM
Zeventien boetes tijdens verkeerscontrole
Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam werd dinsdagavond een verkeerscontrole gehouden. Dertien bestuurders reden te hard en ontvingen ter plekke een boete. De hoogste snelheid bedroeg 93 km per uur. Verder werden twee inzittenden zonder gordel, een bromfietser zonder bromfietscertificaat en een bestuurder die geen kentekenplaat aan de voorzijde van zijn voertuig had, bekeurd. Tijdens de controle werden tevens dertig bestuurders op het rijden onder invloed gecontroleerd. Eén bestuurder had teveel gedronken en kreeg een rijverbod van een uur.

16:00-18:00 20-APR-04
KATWOUDE, PROVINCIALEWEG N247
Weinig hardrijders
Op de Provincialeweg N247 in Katwoude werd dinsdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Van alle passanten hield 98% zich keurig aan de snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km per uur.

01.44 22-APR-04
WORMER, OOSTEINDE
Onder invloed (1)
Op het Oosteinde in Wormer werd in de nacht van woensdag op donderdag een 58-jarige automobilist aangehouden. De man had ruim anderhalf keer zoveel drank op (375 ug/l) als toegestaan en kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal. De man kan rekenen op een boete van minimaal E 300,-.

02:00 22-APR-04
PURMEREND, PURMERSTEENWEG
Onder invloed (2)
Tijdens een alcoholcontrole op de Purmersteenweg in Purmerend werd in de nacht van woensdag op donderdag een 49-jarige vrouw uit Purmerend aangehouden. Het was niet de eerste keer dat de automobiliste met een slok op achter het stuur zat (260 ug/l). Vorig jaar was zij ook al eens aangehouden wegens het rijden onder invloed. De vrouw kan rekenen op een boete van ten minste E 220,-.

14:00-16:00 21-APR-04
WORMERVEER, PROVINCIALE WEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK
57 km per uur te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk in Wormerveer (100 km per uur) werd woensdagmiddag een hoogste snelheid van 157 km per uur gemeten. Eén op de twintig bestuurders reed te hard.


---- --