Politie Twente

Persberichten 22 april 2004
Aangehouden na opgeven valse naam Bromfietspassagier was bekeurd omdat hij geen helm droeg en gaf daarbij een valse naam op
Almelo
Op vrijdag 16 april zag een politieman een bromfiets rijden, waarvan de passagier geen helm droeg. Hij bekeurde deze passagier, die naar later bleek een valse naam op gaf. Een afschrift van de bekeuring werd daarop naar het door de verdachte opgegeven adres gestuurd, waarop de tenaamgestelde met zijn paspoort naar het bureau kwam. Hij toonde aan dat hij niet de persoon van de verdachte was.
Op woensdagmiddag 21 april trof de agent de bekeurde verdachte in het centrum van Almelo en herkende hem. De politieman hield de verdachte, een 17-jarige Almeloër, aan en nam hem mee naar het bureau. Daar overlegde de verdachte zijn identiteitsbewijs waar zijn werkelijke naam op stond. Hij kon na verhoor met twee bekeuringen het bureau verlaten. Een voor het niet dragen van een helm en een voor het opgeven van een valse naam.(bps: 04-049297)

Twee mannen aangehouden na overlast Een man veroorzaakt veel overlast in de buurt en wordt bij zijn aanhouding bijgestaan door een buurman
Almelo
Op donderdag 22 april omstreeks 01.00 uur krijgt de politie een melding van geluidsoverlast vanuit de Gerard Doustraat. De overlast komt vanuit een woning van een 25-jarige man, waar de politie vaker bemoeienis mee heeft gehad vanwege dezelfde problemen. Als de politie voor de woning staat horen zij een 27-jarige buurman op straat voor de woning naar de 25-jarige bewoner schreeuwen. Zij manen de man het wat zachter aan te doen. Inmiddels is ook de 25-jarige naar buiten gekomen en begint daarop tegen andere buren, die vanwege de herrie op het balkon staan, uit te schelden en te beledigen. Deze bewoner, een 39-jarige man komt daarop naar buiten en wordt wederom uitgescholden. Dit wordt hem teveel waarop hij door het lint gaat en de 27-jarige een klap in zijn gezicht geeft. Als de 27-jarige hem terug wil pakken komt de politie tussen beide en houdt de 27-jarige aan. De 25-jarige gaat zich er mee bemoeien en blijft hier ondanks waarschuwen mee door gaan waarop ook hij wordt aangehouden. Beide verdachten zijn ter ontnuchtering opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Omdat het een slepend probleem is en de buurt erg veel overlast ervaart door de 27-jarige verdachte zal de wijkagent zich in deze zaak mengen. (bps: 04-049461)

Verkeerscontroles
Op diverse locaties in het district hield de politie verkeerscontroles Noordwest-Twente
Op woensdag 21 april hield de politie op verschillende plaatsen binnen het district Noordwest-Twente verkeerscontrole. Daarbij is in totaal 44x proces-verbaal opgemaakt.
Westerhaar - Vriezenveense Wijk, Hoofdweg: 9x PV, waarvan 4x vermogen bromfietsen en 5x autogordel Vroomshoop, Hammerweg:
14x PV, waarvan 10x autogordel, 3x technische eisen auto en 1x vermogen bromfiets
Almelo, A35:
15x snelheid, waarvan de hoogstgemeten 120 km/u in plaats van 70 (wegens wegwerkzaamheden)
Tevens hield men een 41-jarige Engelse automobilist aan waarvan nog een boete van 145 euro open stond. Na een bezoek aan de dichts bijzijnde geldautomaat werd deze door hem betaald. Nijverdal, Grotestraat:
6x PV voor diverse overtredingen door bromfietsers.