Ingezonden persbericht


Samenwerking Exact Software en KPN voor mobiele ontsluiting bedrijfsgegevens

Delft/Den Haag, 22 april 2004 - Exact Software Nederland en KPN Mobiel Nederland werken strategisch samen om bedrijven in staat te stellen hun bedrijfsgegevens overal en altijd beschikbaar te stellen voor medewerkers. Om dat te realiseren heeft Exact zijn e-business-oplossing e-Synergy geschikt gemaakt voor mobiel gebruik, waarbij KPN de benodigde netwerkinfrastructuur levert voor betrouwbare mobiele-datacommunicatie. De gezamenlijke oplossing van Exact en KPN betekent dat medewerkers die veel onderweg zijn voor hun werk, alle relevante bedrijfsgegevens overal real-time kunnen raadplegen.

De gezamenlijke oplossing bestaat uit e-Synergy van Exact Software en KPN's dienst Internet Everywhere via het GPRS-netwerk. KPN Sales zal in samenwerking met KPN- en Exact-partners de gezamenlijke oplossing naar de markt brengen. De oplossing maakt het mogelijk dat bedrijfsinformatie en processen overal beveiligd online beschikbaar zijn via bijvoorbeeld een PDA of laptop. Deze oplossing is bij uitstek interessant voor de mobiele manager in het MKB of accountmanagers die onderweg klant- en procesinformatie willen raadplegen.

Mobiele toegang tot bedrijfsgegevens leidt tot hogere productiviteit tegen lagere kosten. Ook zal de klanttevredenheid kunnen toenemen doordat medewerkers tijdens een klantbezoek directe inzage hebben in zaken als de beschikbaarheid van producten en levertijden. Verder hoeven klant- en productgegevens maar één keer ingevoerd te worden, wat leidt tot aanzienlijke tijdwinst en kostenbesparingen. Volgens Exact en KPN kunnen bedrijven door de inzet van mobiele technologie besparingen van tientallen procenten realiseren.

"Exact en KPN lopen in Nederland voorop op het gebied van mobiele ontsluiting van data", zegt Reinald Snik, directeur bij Exact Nederland. "Dat wordt onderstreept door het onderzoek 'Choosing The Right Mobile Enterprise Application (2003)' van onderzoekbureau Forrester, waarin Exact wordt aangemerkt als één van de weinige CRM- en ERP-leveranciers die een geïntegreerde en bewezen mobiele oplossing kunnen bieden. TNO Telecom stelde onlangs vast dat onze e-Synergy-oplossing zeer nauw aansluit bij Internet Everywhere van KPN en daardoor een uiterst robuuste oplossing vormt. Wij zijn zeer enthousiast over de samenwerking met KPN, dat het betrouwbaarste en meest uitgebreide mobiele netwerk van Nederland beheert en net als Exact innovatie hoog in het vaandel heeft staan."

"Mobiele-dataoplossingen zijn voor de zakelijke markt een belangrijke innovatie, omdat ze meer productiviteit en meer omzet tegen lagere kosten kunnen opleveren", zegt Brian Stout, manager Business Line Business Markt KPN. "Bij mobiele-dataoplossingen gaat het om een optimale samenwerking tussen softwareleveranciers zoals Exact, hardwareleveranciers en netwerkoperators. Die krachtenbundeling leidt ertoe dat onze gezamenlijke klanten kunnen beschikken over kosteneffectieve oplossingen voor efficiënte informatie-uitwisseling, op elk moment, op elke locatie en met elk apparaat."

# # #

Over KPN
Voor meer informatie over KPN kunt u kijken op www.kpn.com.

Over Exact Sofware
Exact is een toonaangevende leverancier van software voor human resource management (HRM), customer relationship management (CRM,) e-business, enterprise resource planning (ERP) en accounting. Het bedrijf heeft zich sinds de oprichting in 1984 ontwikkeld tot één van de grootste leveranciers wereldwijd van bedrijfssoftware aan middelgrote bedrijven. De software van Exact wordt nu in 126 landen gebruikt en is beschikbaar in 26 talen. Exact is sinds 1999 genoteerd aan de Euronext Amsterdam Stock Exchange. www.exact.nl



Ingezonden persbericht