Ingezonden persbericht


Maxell introduceert serie dvd-schijfjes voor supersnel opnemen

8,5 GB dubbellaags DVD+R disk voor 4 uur film in DVD-kwaliteit

Amsterdam, 22 april 2004 - Maxell, technologisch marktleider in hoogwaardige opneembare media, introduceert DVD-schijfjes met s werelds hoogste opnamesnelheid voor de nieuwe generatie high-performance DVD drives. Maxell 8x speed DVD+R/-R disks schrijven in minder dan tien minuten 4,7 GB aan gegevens weg. Qua opslagcapaciteit bevindt de 8,5 GB dubbellaags DVD+R zich aan de top van de markt. Op deze disk kan de filmliefhebber vier uur film in DVD-kwaliteit vastleggen.

Maxell heeft met de ontwikkeling van media die geschikt zijn voor de meest recente hardware-innovaties, de ambitie een belangrijke bijdrage te leveren aan de ondersteuning van de DVD-markt. Naast aanzienlijke investeringen in Research & Development werkt Maxell nauw samen met hardwarepartners. Op deze manier verwacht Maxell dat de merknaam synoniem blijft staan voor geavanceerde mediaoplossingen voor de volgende generatie DVD-technologie.

8,5 GB DVD+R

De dubbellaags DVD+R disk met zeer hoge opslagcapaciteit heeft Maxell ontworpen voor de nieuwe high-performance DVD+R loopwerken die geschikt zijn voor de dubbellaags opnamestandaard. Op de dubbellaags 2,4x speed DVD+R disk kan de gebruiker 8,5 GB aan gegevens opslaan of vier uur film in DVD-kwaliteit bewaren zonder dat hij de disk hoeft om te draaien. Ter ondersteuning van de nieuwe high-performance vereisten heeft Maxell een unieke dubbellaags-technologie ontwikkeld, die resulteert in een extreem laag foutpercentage en hoge compatibiliteit. Deze dubbellaags disk bevat eveneens Maxell s HGX stamper -technologie die voortbouwt op uitgebreid onderzoek en ontwikkeling in optische media. De 8,5 GB DVD+R disk is vanaf september in Nederland verkrijgbaar.

8x DVD+R en 8x DVD-R

Met de 8x speed DVD+R en 8x speed DVD-R disks brengt Maxell DVD-schijfjes met de hoogste opnamesnelheid ter wereld op de markt. De disks zijn ontwikkeld voor de 8x loopwerken van Philips en Pioneer en diverse andere fabrikanten. De DVD+R/-R media ondersteunen dataoverdracht met een snelheid van 88,64 Mbit per seconde en schrijven 4,7 GB aan gegevens in minder dan tien minuten weg.

Maxell heeft de onlangs ontwikkelde organic dye opnamelaag van de disks versterkt om de opnamekwaliteit van 1x tot 8x speed te garanderen. De schijven zijn voorzien van de HGX stamper -technologie van Maxell die het foutpercentage bij opname minimaliseert. DVD+R/+RW loopwerken kunnen DVD+R disks beschrijven, terwijl DVD-R/-RW/-RAM loopwerken op DVD-R disks gegevens kunnen opslaan. Alle DVD-recorders en de huidige generatie DVD-ROM- en DVD-spelers (video en/of audio) kunnen de gegevens van de DVD+R/-R schijfjes uitlezen. Deze disks liggen vanaf juli in de winkel.

5x DVD-RAM zonder cartridge

Het 4,7 GB 5x speed DVD-RAM schijfje zonder cartridge is speciaal ontworpen voor de nieuwe high-performance 5x speed drives die overeenkomen met de nieuwe DVD-RAM 5x speed standaard. De 5x DVD-RAM disk ondersteunt datatransfers met een snelheid van 55,40 Mbit per seconde en schrijft 4,7 GB aan gegevens in slechts tien minuten in een non-verify -mode weg.

Als s werelds eerste onderneming die de eerste generatie DVD-RAM ver. 1.0 (2,6 GB/zijde) uitbracht, zet Maxell de ontwikkeling van superieure high-performance DVD-RAM disks voort. Zo heeft de onderneming de recente innovatie van phase-change (fase verandering) opnamematerialen verbeterd. De DVD-RAM is ook voorzien van de HGX stamper -technologie voor een laag foutpercentage bij opname op hoge snelheid en stabiele opname-eigenschappen bij het opnemen met een schrijfsnelheid van 1x tot 5x. De nieuwe harde coating van Maxell is stofafstotend en beschermt de DVD-schijfjes tegen krassen. De 5x speed DVD-RAM zonder cartridge is vanaf september in Nederland verkrijgbaar.

4x DVD-RW

De 4,7 GB 4x speed DVD-RW disk is herschrijfbaar. De disk is ontwikkeld voor de high-performance 4x DVD-RW loopwerken die gebruik maken van de 4x speed DVD-RW standaard. De DVD-RW is geschikt voor dataoverdracht met een snelheid van 44,32 Mbit per seconde en slaat 4,7 GB aan gegevens in maximaal vijftien minuten op. Net als bij de nieuwe DVD-RAM heeft Maxell de verbeterde phase-change opnamematerialen toegepast om de opnamekwaliteit te garanderen bij een schrijfsnelheid van 2x tot 4x. Ook is de DVD-RW disk voorzien van de HGX stamper -technologie. Gebruikers van DVD-R/-RW/RAM loopwerken kunnen DVD-RW schijfjes gebruiken voor opname. Nagenoeg alle DVD-RW recorders en de huidige generatie DVD-ROM- en DVD-spelers (video en/of audio) die DVD-RW ondersteunen, kunnen de gegevens op DVD-RW disks uitlezen. Gebruikers kunnen het schijfje meer dan duizend keer beschrijven. De 4x DVD-RW disk van Maxell ligt vanaf september in de winkel.

Over Maxell

Hitachi Maxell, Ltd. is sinds de oprichting in 1961 technologisch marktleider in hoogwaardige, opneembare media en batterijen. Maxell ontwikkelt en produceert digitale en analoge media. De dataopslaggroep van Maxell biedt één van s werelds breedste productlijnen hoogwaardige digitale opslagmedia aan, die varieert van DLTtape"*, SuperDLTtape", LTO Ultrium en DDS datacartridges tot opneembare DVD media, zoals DVD-R/RW, DVD+R/RW, DVD-RAM en CD-R/RW media. Hitachi Maxell, Ltd. heeft 33 vestigingen in 16 landen. In Nederland brengt Maxell Benelux B.V. onder andere media voor dataopslag en batterijen op de markt. Maxell Benelux heeft vestigingen in Amsterdam en Brussel. Meer informatie over Maxell staat op: http://www.maxell.nl.


* DLTtape", SuperDLTtape" zijn handelsmerken van Quantum Corporation. LTO Ultrium is een handelsmerk van HP, IBM en Seagate RSS.