Gemeente Den Helder


22-04-2004 Is uw straat dit jaar aan de beurt? Groot onderhoud in 2004 Ieder jaar verricht de gemeente het zogenaamde groot onderhoud. Hiermee bedoelen we onder meer het vervangen of renoveren van het riool, het opnieuw asfalteren van straten en het snoeien van heesters in openbaar groen. Maar ook het straatmeubilair, de verlichting en de inrichting van speellocaties worden meegenomen in het groot onderhoud. Soms wordt een straat zelfs meteen heringericht als 30 kilometergebied.

De planning van al deze werkzaamheden is opgenomen in het plan Onderhoud Openbare Ruimte 2004 (infrastructurele werken). Deze week behandelen we de planning voor de wijk Nieuw Den Helder. In de komende weken volgen De Schooten en Julianadorp. De Stad binnen de Linie is vorige week behandeld.

Nieuw Den Helder
In 2004 krijgen de (twee) parkeerterreinen aan de Jan Verfailleweg (Donkere Duinen en Duinoord) een opknapbeurt. Hiervoor is subsidie aangevraagd. Als de subsidie wordt toegekend vindt reconstructie volgens het oorspronkelijke plan plaats. Dat betekent verbreding van het fietspad tussen de ingang van Donkere Duinen en het Vogelasiel en verbetering van de voetgangeroversteekplaatsen op de Jan Verfailleweg ter hoogte van de parkeerterreinen. Zonder subsidie vindt uitvoering plaats in een eenvoudiger vorm.

De Noordzeestraat en de hofjes aan de Duinroosstraat en de Bremstraat worden dit jaar herstraat en ingericht als 30 km.-gebied. Verder staat op de planning de renovatie van het riool in de Goudenregenstraat (gedeelte ten noorden van de Seringenlaan).

Groot onderhoud van het openbaar groen vindt dit jaar plaats in het gebied dat wordt begrensd door de Huisduinerweg, Liniegracht, spoorlijn, Waddenzeestraat, Texelstroomlaan, Noordzeestraat en de Duinweg. Op de begraafplaats vindt dit jaar groot onderhoud plaats aan vak zuid.

Alle bovengrondse verzamelcontainers voor huishoudelijk afval worden in 2004 vervangen door ondergrondse containers. Zodra dit in uw straat gaat gebeuren krijgt u hierover bericht.

Overzicht
In het overzicht staat welke delen van de straten aangepakt worden, wat er precies gaat gebeuren en of er iets aan de openbare verlichting gedaan wordt. Het is mogelijk dat in het overzicht straten zijn vermeld, die inmiddels al aan de beurt zijn geweest, of waar op dit moment gewerkt wordt.