Persberichten 22 april

's-Hertogenbosch 22-04-2004 - .

Hennepkwekerij

Drunen - In een schuur bij een woning aan de Hortensiastraat in Drunen is woensdagavond een hennepkwekerij met 194 volwassen planten aangetroffen. De hoofdbewoner van het pand, een 51-jarige man, wordt als verdachte gehoord. Er was geknoeid aan de elektriciteitsmeter De leverancier van de stroom is in kennis gesteld.

Verdacht van vernieling

's-Hertogenbosch - In het winkelcentrum Arena is woensdagavond een 48-jarige man uit Rotterdam aangehouden. De man viel het publiek lastig en vernielde enkele fietsen door er tegen te trappen. Meerdere pogingen om hem diezelfde avond en daarop volgende nacht te horen liepen op niets uit. Hij bleek te dronken te zijn en is ingesloten in een politiecel.

Mishandeling

Rosmalen - Woensdagmorgen is een 12-jarige jongen uit Rosmalen mishandeld door een groep van ongeveer 4 onbekende jongeren. De jongen liep over het schoolplein van zijn school aan de T.M. Kortenhorstlaan en werd om totaal onbekende reden belaagd door de hem onbekende jongeren. Hij kreeg meerdere klappen en schoppen. De jongen wist te ontkomen waarna zijn belagers wegrenden.

Het vermoeden bestaat dat de daders het verkeerde slachtoffer hebben gepakt. De politie stelt een onderzoek in.

Openbare dronkenschap

's-Hertogenbosch - Donderdagmorgen is op de Arena een 34-jarige inwoner van 's-Hertogenbosch aangehouden. De man was zo dronkend dat hij geen woord uit kon brengen en nauwelijks het besef had waar hij was. Hij is voor zijn eigen veiligheid en ter ontnuchtering ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontroles

Sint Oedenrode - Woensdagmorgen hebben tien medewerkers van het team Boxtel, cluster Sint Oedenrode tussen 07.00 uur en 10.00 uur op diverse plaatsen in hun werkgebied een verkeerscontrole gehouden. Daarbij is bijzondere aandacht geschonken aan snelheid, plaats op de weg en het gebruik van de autogordel.
Op de Koninginnelaan, Ollandseweg en de Lieshoutsedijk en Lieshoutseweg zijn 15 overtredingen vastgesteld. Kennelijk om de file door wegwerkzaamheden te omzeilen maakten 40 automobilisten op de A50, komende uit de richting Veghel, gebruik van de vluchtstrook.
Alle overtreders zijn voorzien van een bekeuring.

Autodiefstal

Sint Oedenrode - In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf het erf van een woning aan de Zwaluw een grijze bedrijfsauto, merk Mercedes Vito, voorzien van het kenteken 29-BJ-KB gestolen.

Verkeerscontroles

Uden - Woensdag tussen 13.00 uur en 16.15 uur zijn bij een verkeerscontrole aan de Mellesingel en de Losplaats 66 bekeuringen uitgeschreven.
Tijdens een lasergun(snelheidsmeter)controle op de Mellesingel zijn 13 overtredingen waargenomen.
Op de Losplaats kregen 50 automobilisten een bekeuring omdat zij geen autogordel droegen. Drie andere bekeuringen vielen voor het rijden zonder helm, verlopen APK keuring en het voeren van een onjuiste kentekenplaat.

Veghel - Woensdag zijn enkele controles gehouden op de N.C.B. Laan en de Deken van Miertstraat. Twaalf personen kregen een bon voor het niet dragen van de autogordel. Een automobilist overschreed een doorgetrokken streep en een negeerde een stopteken.

Verkeersongeval met letsel

Veghel - Woensdagavond vond op de Erpseweg in Veghel een eenzijdig verkeersongeval plaats waarbij een automobilist uit Veghel gewond raakte en met onbekend letsel is overgebracht naar het ziekenhuis. De man heeft tijdens het rijden waarschijnlijk met een van de wielen een trottoirband geraakt en daardoor de macht over het stuur verloren. De auto is enkele keren over de kop en om zijn as gegaan alvorens in een sloot tot stilstand te komen. Omdat de man alcoholhoudende drank op had is er een bloedproef van hem afgenomen.

Mishandeling

Uden - Donderdagmiddag is een 42 jarige Udenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht die middag een medewerker van een winkelbedrijf aan de Loopkantstraat te hebben gespuugd en hem vervolgens een in het gezicht te hebben geslagen.Kennelijk was de aanleiding hiervoor een eerder deze week ontstane onenigheid over een in de winkel gekocht artikel.

Verkeerscontrole

Oss - Woensdag is op de Nieuwe Hescheweg een verkeerscontrole gehouden.
Met laserapparatuur werd de snelheid gecontroleerd. Daarbij zijn 17 bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 kilometer per uur. De maximum snelheid bedraagt daar 50 kilometer per uur.
Tijdens de controle werden door veel automobilisten lichtsignalen gegeven kennelijk teneinde het naderende verkeer te waarschuwen voor de controle. Tegen zestien van deze knipperende automobilisten wordt proces-verbaal opgemaakt voor het zonder noodzaak geven van lichtsignalen.

Brandstichting

Oss - Donderdagmiddag meldde zich op het politiebureau in Oss een 41-jarige Ossenaar. Hij verklaarde brand te hebben gesticht in de Geffense bosjes. Politie en brandweer waren op dat moment al op de plaats des onheils. De brandweer heeft het vuur gedoofd. De Ossenaar wilde door zijn daad psychische behandeling afdwingen.

Eenzijdig verkeersongeval (1)

Maashees - Woensdagmiddag is een 25-jarige bromfietsster uit Bergen (Lb) met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Zij was door onbekende oorzaak op de kruising van de Monseigneur Geurtsstraat met de Op den Berg en de Raaijveldweg in Maashees ten val gekomen en met bromfiets en al in de sloot beland.

Eenzijdig verkeersongeval (1)

Groeningen - Donderdagmorgen heeft een 17-jarige inwoonster van Bergen (Lb) vermoedelijk een polsbreuk opgelopen toen zij op de Langstraat in Groeningen met haar bromfiets ten val was gekomen. Volgens een tweetal getuigen zou het slachtoffer te hard een bocht in de weg hebben genomen en zou zij daarbij uitgegleden zijn. Het slachtoffer is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Bedrijfsinbraak

Mill - In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Wanroijseweg in Mill. Nadat men de toegangsdeuren had opengebroken is men er met een onbekende hoeveelheid flatscreens, computers, boormachines en digitale camera's vandoor gegaan.