PERSBERICHT
INTEROUTE LEVERT IPVPN IN HEEL EUROPA TEGEN LAAGSTE KOSTEN

22 april 2004 ­ Interoute, eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk in Europa voor spraak-, data en internet, gaat zich sterker profileren op de markt voor internationale Wide Area Netwerken (WAN) via IPVPN*: veilige en flexibele internationale bedrijfsnetwerken. Interoute is één van de partijen met de breedste geografische dekking in Europa voor geïntegreerde spraak-, data- en internet oplossingen, tegen de laagste kosten. Interoute heeft het grootste op MPLS** gebaseerde IPVPN netwerk in Europa.

"Wij hebben ons volledige netwerk in eigen beheer. Hiermee bieden wij internationale bandbreedte en kwaliteitsdiensten scherper geprijsd aan dan de nationale operator of onze belangrijkste concurrenten, " zegt Berend Jan van Maanen, Country Manager Benelux van Interoute. "Wij krijgen veel vraag van multinationals die hun dure legacy netwerken, vaak nog Frame Relay of ATM, aan het vervangen zijn of snel back up-capaciteit willen. Ook gaan veel bedrijven over op centrale systemen als SAP en Oracle en moeten daarvoor hun internationale vestingen verbinden. Wij doen dit snel, veilig en kosteneffectief, naar iedere uithoek van Europa. Convergentie van spraak- en datanetwerken is voor veel IT managers een grote uitdaging. Wij leveren er de beste oplossing voor", aldus Berend Jan van Maanen.

Interoute bezit in Europa - en naar de VS - een volledig eigen netwerk van 21.000 km glasvezel, inclusief data- en telefonieapparatuur. Hierdoor kan Interoute IPVPN diensten aanbieden tegen een lagere prijs dan de concurrentie die veelal bandbreedte inkoopt, wat leidt tot hogere kosten. Interoute kan als eigenaar van het netwerk ook een betere kwaliteit garanderen, omdat bij een storing direct kan worden ingegrepen. In tegenstelling tot andere leveranciers gebruikt Interoute naast huurlijnen daar waar mogelijk al DSL om de zogenaamde 'last mile' naar de kantoren van de eindgebruiker te leggen. Hiermee wordt verder bespaard op de kosten t.o.v. traditionele huurlijnen. De klanten van Interoute profiteren hier direct van.

Recent sloot Interoute een miljoenenovereenkomst met STSN, voor het koppelen van een groot aantal hotelketens zoals Intercontinental met behulp van IPVPN. Andere belangrijke speler waar Interoute al WAN diensten aan levert is de Griekse PTT/Olympische Spelen. Interoute organiseert op 3 juni een seminar over spraak en data-integratie in de Kuip in Rotterdam.

Interoute ­ eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak en data in Europa ­ verzorgt intelligente netwerkservices voor uiteenlopende bedrijven waaronder telecommunicatiebedrijven en grote ondernemingen. Interoute heeft een eigen glasvezelnetwerk van 18.000 km en reikt tot in alle belangrijke Europese zakencentra: Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Brussel, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Hamburg, Londen, Madrid, Milaan, München, Nice, Parijs, Rome, Rotterdam, Stuttgart, Wenen en Zürich. Voor meer informatie over Interoute: www.interoute.com


* IPVPN =Virtual Private Network over Internet Protocol. De meest geschikte technologie voor WAN is momenteel IPVPN, gebaseerd op private internettechnologie. Deze netwerken zijn opvallend goedkoper dan oude (SDH en Frame Relay) netwerken en bieden betere veiligheid omdat er geen koppeling is met het publieke internet. Dit sluit aan bij een belangrijke ontwikkeling in de markt, waarbij veel ICT managers meer functionaliteit moeten bieden voor een lager budget en waarbij veiligheid cruciaal is. Met IPVPN van Interoute kan ook nog eens 10-30% worden bespaard op internationaal telefoonverkeer tussen kantoren, één van de belangrijkste IT kostenposten voor bedrijven.


** MPLS=Multiprotocol Label Switching. In heel Europa biedt Interoute IPVPN diensten over een volledig MPLS netwerk. Dit houdt in dat Quality of Service, een belangrijke standaard in de telecomindustrie, door Interoute wordt gegarandeerd binnen de kostprijs. Interoute is een van de weinige partijen die op basis van MPLS over één netwerk spraak, data en telefonie kan transporteren zodat minder bandbreedte nodig is en kosten nog verder worden verlaagd.