Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, donderdag 22 april

Alkmaar 22-04-2004 - 17.00 uur

Hennepplantage in woonwijk ontmanteld

De Rijp, woensdag 21 april 2004.

Bij een woning aan de Haringbuis in De Rijp is op woensdagochtend een hennepplantage ontmanteld. In een kamer werden 32 hennepplanten aangetroffen en ook de benodigde apparatuur zoals assimilatielampen. Alle planten zijn in beslag genomen en zijn vernietigd. De bewoner van het pand, een 30-jarige man, is aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietsers gewond

Egmond aan den Hoef, woensdag 21 april 2004.

Omstreeks 18.45 uur vond er een botsing plaats tussen een viertal jonge fietsers op de Kolonel Sneepweg. Ze reden in een groepje toen ze elkaar letterlijk in de wielen reden. Er ontstond een valpartij waarbij alle betrokkenen gewond raakten. Een 14-jarige jongen uit Alkmaar liep een flink aantal schaafwonden en een lichte hersenschudding op. Een 11-jarige jongen uit Groet had een afgebroken tand en bloedende vingers. Een 10-jarige jongen uit Bergen had een hoofdwond die gehecht moest worden en een 13-jarige jongen uit Alkmaar had een afgebroken nagel en een aantal schaafwonden. De betrokkenen zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis in Alkmaar gebracht.

Drankrijder

Alkmaar, donderdag 22 april 2004.

Rond middernacht controleerden agenten op de Vondelstraat een 27-jarige automobilist uit Heiloo op drankgebruik. Hij viel op omdat een achterlicht van zijn auto kapot was. De man blies aan het bureau 400 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal. De man is in de afgelopen zeven jaar vier maal eerder gepakt wegens het rijden met drank op.

Drankrijder

Castricum, donderdag 22 april 2004.

Omstreeks 01.30 uur controleerden agenten op de Verlengde Overtoom een 30-jarige automobiliste uit Castricum op drankgebruik. Zij blies aan het bureau 305 ug/l en kan een boete tegemoet zien.

Automobilist gewond

Heerhugowaard, donderdag 22 april 2004.

Omstreeks 06.15 uur vond er op de kruising Marconistraat-Kelvinstraat een aanrijding plaats tussen een Spaanse vrachtwagen en een personenauto. De 45-jarige Spaanse bestuurder van de vrachtauto reed over de Kelvinstraat en kwam uit de richting van de Costerstraat. Bij de kruising verleende hij geen vrije doorgang aan de voor hem van rechts komende 46-jarige automobilist uit Schagen. Door de botsing raakte de vrachtauto beschadigd aan de voorzijde en raakte de personenauto total loss. De bestuurder uit Schagen werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar en daar opgenomen met armletsel en diverse kneuzingen.