Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn & omgeving, donderdag 22 april

Hoorn 22-04-2004 - 17.10 uur

Drie personen aangehouden wegens geweldpleging

Hoogkarspel, donderdag 22 april 2004.

Gisteravond omstreeks 21.45 uur zijn twee mannen en een vrouw door de politie aangehouden op de Stationslaan wegens vernielingen en een poging tot diefstal. In de trein tussen Hoorn en Enkhuizen hadden zij onder invloed van alcohol en harddrugs een man met een mes bedreigd en passagiers lastig gevallen. De conducteur zei in Hoogkarspel dat ze onmiddellijk de trein moesten verlaten. Uit boosheid gooiden ze stenen naar de trein en een wachthuisje waarbij enkele ramen sneuvelden. Hierna gingen zij naar de parkeerplaats om een auto te stelen. Het gaat om een 25-jarige man uit Purmerend, een 31-jarige vrouw en een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.Tijdens de rit naar het politiebureau gedroeg de 29-jarige man zich agressief door om zich heen te schoppen in de auto. Ook uitte hij verscheidene verbale bedreigingen. De drie verdachten zijn vanmiddag in verzekering gesteld en zullen worden geleid voor de officier van justitie in Alkmaar. Personen die door het drietal zijn bedreigd kunnen daarvan aangifte doen bij de politie in Stede Broec, telefoonnummer 0900-8844.

Huiselijk geweld

Bovenkarspel, woensdag 21 april 2004.

Woensdagavond omstreeks 22.25 uur zijn twee vrouwen gewond geraakt na een huiselijke ruzie. Een 46-jarige man gooide een voorwerp naar het hoofd van zijn 42-jarige vrouw. Zij liep daarbij een hoofdwond op. De 19-jarige zoon van de man kwam tussen beide waarop de 18-jarie dochter van de vrouw het voor haar moeder opnam. Hierdoor kregen de broer en zus ruzie waarbij de 18-jarige vrouw gewond raakte. Vader en zoon zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder verhoor. Ze zijn in de loop van de nacht met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Huiselijk geweld
Andijk, donderdag 22 april 2004.
Woensdagavond omstreeks 22.40 uur is een 46-jarige man uit Andijk aangehouden wegens mishandeling van zijn vriendin. De 41-jarige vrouw is door hem geschopt en geslagen. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau. De man is vanmiddag met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Snelheidscontrole

Wognum, donderdag 22 april 2004.

Donderdagmorgen omstreeks 06.30 uur is een snelheidscontrole uitgevoerd op de Oosteinderweg. In totaal zijn 20 automobilisten gecontroleerd waarvan 5 een bekeuring kregen voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u.

Mishandeling

Hoorn, woensdag 21 april 2004.

Woensdagmorgen tussen 10.15 en 10.30 uur is een 14-jarig meisje uit Hoorn gewond geraakt doordat zij was mishandeld door twee meisjes aan de Berkhouterweg. Het slachtoffer werd geschopt en geslagen door de meisjes uit Hoorn waarvan de leeftijd nog onbekend is. Ze heeft daardoor last van haar hoofd, haar nek en haar gezicht. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling en de politie stelt een nader onderzoek in.

Fietsster gewond na aanrijding

Hoorn, donderdag 22 april 2004.

Donderdagmorgen rond 10.00 uur is een 59-jarige vrouw gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto op de Opgang. De 41-jarige bestuurder van de personenauto reed op een gegeven moment achteruit. Hierbij liet hij de fietsster niet voorgaan. Zij kwam ten val en liep een hoofdwond op. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn.

Jongen op heterdaad betrapt

Wervershoof, woensdag 21 april 2004.

Woensdag tussen 17.30 en 17.45 uur is ingebroken in een woning aan de Olympiaweg. Een 16-jarige jongen uit Wervershoof ging een schuur bij het huis binnen en pakte een sleutelbos. De rest van het huis was afgesloten en kon hij niet openen. Toen de bewoner weer thuis kwam vroeg de jongen of hij gebruik mocht maken van het toilet. Hij kreeg daarvoor toestemming. Ook wilde de jongen graag wat geld wisselen. Toen hij echter niet genoeg geld bij zich bleek te hebben om te kunnen wisselen ging hij er vandoor. De 51-jarige bewoner ontdekte dat de sleutelbos weg was en is achter de jongen aangegaan. De bewoner heeft hem er op aangesproken waarna hij zijn sleutels terugkreeg. De dader ging er voor de tweede maal vandoor op een fiets die van diefstal afkomstig is. Agenten troffen hem aan op de van Maaselandstraat. Daar is hij aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Verkeerscontrole

Hoorn, donderdag 22 april 2004.

Op de Berkhouterweg is van 10.30 tot 12.00 uur een verkeerscontrole gehouden. Bekeuringen werden uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel (3), overschrijden van de maximumsnelheid (2) en het niet dragen van een helm op een bromfiets (1). Ook kregen 5 bestuurders een bekeuring omdat hun bromfiets opgevoerd bleek te zijn.

Technische bromfietscontrole

Hoorn, donderdag 22 april 2004.

Op de Blokmergouw is omstreeks 14.00 uur een technische bromfietscontrole gehouden. Daarbij hebben 14 bromfietsers een proces-verbaal gekregen voor het rijden op een opgevoerde bromfiets.

Vechtpartij

Hoorn, woensdag 21 april 2004.

Omstreeks 17.00 uur ontstond er op de Veemarkt een schermutseling tussen zes personen uit Hoorn, Bovenkarspel en Alkmaar. Hierbij vlogen enkele volwassen mannen en vrouwen elkaar letterlijk in de haren. Er vielen over en weer klappen en er werd iemand bij de keel gegrepen. De oorzaak van de ruzie ligt in de relationele sfeer. Er is door een betrokkene aangifte gedaan en de politie stelt een nader onderzoek in.