REMAX

RE/MAX opent 50e kantoor in Nederland

Afgelopen week is de franchiseovereenkomst getekend voor de oprichting van het vijftigste RE/MAX makelaarskantoor in Nederland. In mei wordt het kantoor te Tilburg geopend onder de naam RE/MAX Vision Makelaars, geleid door de kantooreigenaren Pieter Burgers en Eric Welten. Deze voorspoedige groei sluit volledig aan op de ambities van de RE/MAX organisatie: binnen enkele jaren uitgroeien tot marktleider in Nederland.

RE/MAX, een afkorting van Real Estate Maximums, is in de jaren zeventig als formule ontwikkeld in de Verenigde Staten. Inmiddels is het RE/MAX franchiseconcept de meest succesvolle formule in de wereld van de makelaardij. Vorig jaar realiseerden deze makelaars met elkaar wereldwijd meer transacties dan iedere andere makelaarsorganisatie. Het netwerk van RE/MAX omvat bijna vijfduizend zelfstandige makelaarskantoren met circa 90.000 als zelfstandig ondernemer werkende makelaars, verspreid over 47 landen. Nederland sloot zich in 1998 aan als 23e land in de wereld met toen nog amper 3.000 kantoren en minder dan 50.000 makelaars wereldwijd.

De kern van de RE/MAX formule is het autonome karakter van iedere vestiging. Iedere RE/MAX makelaar is zelfstandig ondernemer en persoonlijk verantwoorde-lijk voor het eigen succes. Daardoor zijn de RE/MAX Makelaars uiterst betrokken bij hun opdrachtgevers, kopers én verkopers. Onder het motto niet pandgericht maar klantgericht stelt men de klant centraal op een wijze die zich duidelijk onderscheidt van de traditionele makelaarswereld. Advisering en begeleiding beperken zich derhalve niet tot de kantooruren; de makelaar is en blijft bereikbaar op ieder gewenst moment, ook na de transactie. Een marktbenadering die zijn vruchten inmiddels ruimschoots heeft afgeworpen, de statistieken tonen een significant verschil tussen de gemiddelde omzet van RE/MAX makelaars en haar directe concurrentie.

Hoe zelfstandig en onafhankelijk ook, iedere RE/MAX makelaar weet zich gesteund door een adequate backoffice, de RE/MAX-organisatie. Deze organisatie bedient haar makelaars van alle benodigde facilitaire ondersteuning bij het succesvol opereren binnen de onroerend goed markt. Dit vertaalt zich in onder meer zeer marktgerichte opleidingen en trainingen, gemeenschappelijke reclame en promotie en een zeer professionele begeleiding.

De opening van het vijftigste RE/MAX kantoor is een onmiskenbaar bewijs van de aantrekkingskracht die de formule uitoefent op zelfstandige makelaars. De verwachting van de overkoepelende RE/MAX organisatie is dan ook dat deze snelle ontwikkeling zal blijven aanhouden, met in de zeer nabije toekomst een groei in het aantal kantoren, makelaars en transacties.

Voor nadere informatie: RE/MAX Nederland Paslaan 28 - 7311 AL Apeldoorn - Felix de Wit - directeur - telefoon: +31 6 54313014

22 apr 04 17:20