Gemeente Westerveld

21-4-2004
Minimabeleid 2004

Het college van burgemeester en wethouders heeft het voorlopige Minimabeleid voor 2004 vastgesteld. Het kan zijn dat het beleid straks nog verder wordt uitgebreid. De uitwerking van dit nieuwe beleid zal echter nog even duren. Besloten is om het beleid waar wel duidelijkheid over bestaat (voorlopig) vast te stellen. U kunt uw aanvragen voor minimabeleid vanaf nu dus weer inleveren.

De volgende voorzieningen komen voor een vergoeding in het kader van het gemeentelijke minimabeleid in aanmerking.

A. Het minimafonds (de inkomenseis maximaal 120% van het wettelijk minimumloon gedurende drie maanden):


1. Het deelnemen aan sociale- en maatschappelijke activiteiten. De vergoeding is maximaal ? 120,- per persoon (gezinslid) per jaar.


2. Een tegemoetkoming is de eigen bijdrage peuterspeelzaal. De vergoeding is maximaal ? 25,50 per maand.


3. Tegemoetkoming voor een kind tussen de 12 en 18 jaar die voltijds voortgezet onderwijs bezoekt. De vergoeding is voor de noodzakelijke meerkosten als reiskosten, schoolreis, ouderbijdrage. De vergoeding wordt verstrekt tot een normbedrag van ? 118,- per kalenderjaar.


4. Een éénmalige tegemoetkoming voor een kind dat voor het eerst het voortgezet onderwijs bezoekt. De vergoeding is voor de noodzakelijke incidentele meerkosten als fiets, schooltas en regenpak.
De vergoeding wordt verstrekt tot een normbedrag van ? 356,- per kalenderjaar.


5. De vergoeding van de meerkosten voor de warme maaltijdvoorziening voor mensen van 65 jaar en ouder.

B. Overige voorzieningen (de inkomenseis maximaal 100% van het wettelijk minimumloon gedurende drie kalenderjaren).


1. Een regeling duurzame gebruiksgoederen voor mensen van 65 jaar en ouder tot een normbedrag van ? 380,- voor een gezin en ? 240,- voor een alleenstaande.


2. Een vergoeding voor de aanschaf van een computer voor gezinnen waarvan minimaal één ten laste komend kin het (voltijds)onderwijs bezoekt en de leeftijd van 18 jaar nog niet heeft bereikt. De vergoeding wordt verstrekt tot een normbedrag van ? 1.100,-.

Bij het recht op vergoedingen in het kader van het gemeentelijke minimabeleid wordt rekening gehouden met het vermogen. Hierbij wordt aansluiting gezocht met de Wet Werk en Bijstand (WWB). De vrijlating is voor alleenstaanden ? 5.065,- en voor gezinnen ? 10.130,-.

Voor meer informatie over het gemeentelijke minimabeleid of voor het opvragen van een aanvraagformulier kunt u ?s ochtends tussen 9.00 en 10.00 uur contact opnemen met de consulenten van de cluster Sociale Zaken, tel.nr.: (0521) 349 370.

Het formulier kunt u ook uitprinten vanaf deze site. Dan kunt u het invullen en opsturen. Klik daarvoor hieronder verder. In het tweede gedeelte van dit formulier vindt u een toelichting op het beleid. Als u wilt weten of u in aanmerking komt voor minimabeleid, kunt u deze het beste eerst doorlezen.
---

documenten
Aanvraagformulier Minimabeleid 2004