Gemeente Purmerend

Rotondenieuws

Aanleg twee rotondes in Noord-Zuidroute

In de Noord-Zuideroute komen twee nieuwe rotondes: op de kruising Prof. Mr. P.J. Oudlaan/Salvador Allendelaan en op de kruising Dr. J.M. den Uyllaan/Flevostraat De verkeerslichten op beide kruisingen waren hoognodig aan vervanging toe. Ook het bevorderen van de verkeersveiligheid (minder ongelukken op rotondes) en van de doorstroming van het verkeer waren voor de gemeenteraad belangrijke redenen om te besluiten voor aanleg van de rotondes. Op de rotondes krijgen ook fietsers én voetgangers voorrang.

Omrijden
Beide rotondes worden gelijktijdig aangelegd. Dat betekent omrijden. Dat is vervelend, maar ziet u het zo: het is voor maar één periode. Bovendien komen er twee mooie rotondes voor terug. De aanleg van beide rotondes start medio augustus 2004. Reken op ongeveer drie maanden omrijden.

Reacties tot 1 juni
Het bestemmingsplan staat de aanleg van de rotondes toe. Toch bestaat de gelegenheid de tekeningen te bekijken en uw mening daarover te geven. Heeft u opmerkingen/suggesties, meld die schriftelijk voor 1 juni 2004 aan de gemeente.
Adres: afdeling Verkeer en Vervoer, Postbus 15, 1440 AA Purmerend. Waar mogelijk nemen we suggesties mee. De tekeningen zijn te bekijken in wijkpost Overwhere, Wormerplein 109-110 en bij de Centrale Balie Publieksvoorlichting in het stadhuis. Het stadhuis is open van maandag tot en met donderdag van 08.00 - 17.00 uur, vrijdag van 08.00 - 12.00 uur en donderdagavond van 18.00 -21.00 uur.