Akzo Nobel

Aandeelhouders Akzo Nobel keuren dividend goed

Arnhem, 22 april 2004 De aandeelhouders van Akzo Nobel N.V. hebben vandaag het dividendvoorstel van de Raad van Bestuur over het jaar 2003 goedgekeurd.

Akzo Nobel zal over 2003 een dividend uitkeren van EUR 1,20 (2002: EUR
1,20) per gewoon aandeel. Van dit dividend is in november 2003 al EUR 0,30 betaald als interim-dividend. Het slotdividend bedraagt dus EUR 0,90 per aandeel. Dit betekent een dividenduitkering van EUR 343 mln, wat neerkomt op een uitkeringspercentage van 42% (2002: 38%) van het nettoresultaat exclusief incidentele resultaten.

Het slotdividend zal vanaf 10 mei 2004 betaalbaar worden gesteld. De aandelen Akzo Nobel zullen per 26 april 2004 ex-dividend worden verhandeld op Euronext Amsterdam.

Mutaties Raad van Commissarissen

De aandeelhouders hebben tijdens de vergadering van vandaag ingestemd met het voorstel om het aantal leden van de Raad van Commissarissen te verlagen van elf naar tien. Ook het voorstel om Dolf van den Brink (56) per 1 mei 2004 voor een periode van vier jaar te benoemen tot commissaris werd goedgekeurd. De heer Van den Brink is hoogleraar Financial Institutions aan de Universiteit van Amsterdam en voormalig lid van de raad van bestuur van ABN AMRO Bank.

Aarnout Loudon en Virginia Bottomley werden beiden herbenoemd in de Raad van Commissarissen. De heer Loudon voor een periode van twee jaar en mevrouw Bottomley voor vier jaar.

Frits Fentener van Vlissingen (70), die sinds 1984 commissaris was, trad terug wegens het bereiken van de daartoe gestelde leeftijdsgrens. Hij was 11 jaar plaatsvervangend voorzitter en gedurende twee interim-jaren voorzitter. Verder maakte hij deel uit van het Audit Committee en het Remuneration and Nomination Committee. Tijdens de vergadering sprak de heer Loudon, voorzitter van de Raad van Commissarissen, namens de onderneming zijn grote waardering uit oor de heer Fentener van Vlissingen vanwege zijn toewijding aan Akzo Nobel.

Mutaties Raad van Bestuur

Tijdens de vergadering hebben de aandeelhouders Rob Frohn (44), tot 1 januari 2004 General Manager van Akzo Nobels business unit Surface Chemistry, voor vier jaar benoemd tot CFO. Hij volgt Fritz Fröhlich op, die per 1 mei 2004 zal terugtreden als plaatsvervangend voorzitter en CFO.

Leif Darner (51), General Manager van de business unit Marine & Protective Coatings, werd door de vergadering voor een periode van vier jaar benoemd tot opvolger van Dag Strömqvist. De heer Strömqvist zal per 1 juli 2004 terugtreden als lid van de Raad van Bestuur.

Tijdens de vergadering sprak de heer Loudon namens de onderneming zijn oprechte dank uit tegenover beide heren voor de uitstekende diensten die zij de onderneming bewezen hebben.

Corporate Governance

In Akzo Nobels jaarverslag over 2003 wordt uitgebreid aandacht besteed aan Corporate Governance. Ook wordt daarin gewezen op mogelijke afwijkingen van de aanbevelingen van de Commissie Tabaksblat. Deze aspecten werden vandaag tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders besproken. De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen zullen de resultaten van deze discussie meewegen bij de bepaling van het uiteindelijke standpunt van de onderneming. Dit standpunt zal vervolgens in het jaarverslag van 2004 zal worden vastgelegd.

Langetermijnbeloning

De voorstellen voor de langetermijnbeloning voor de Raad van Bestuur, bestaande uit prestatieafhankelijke optierechten en prestatiegerelateerde aandelen, zijn goedgekeurd. In lijn met de code Tabaksblat maken kwantificeerbare en uitdagende doelstellingen deel uit van beide voorstellen.

Internet: www.akzonobel.nl
Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343