ORDINA NV http://www.ordina.nl

Preferred partnership tussen Ordina, SAP en GSD voor oplossingen in de gezondheidszorg

ICT-dienstverlener Ordina, SAP en GSD, leverancier van ziekenhuissoftware, hebben een intentieverklaring ondertekend voor een 'preferred partnership'. Dit partnership zal zich toespitsen op ontwikkeling en implementatie van op SAP gebaseerde software voor ziekenhuizen (SAP for Healthcare). Uitgangspunt voor de samenwerking tussen Ordina, SAP en GSD is de vraag van de markt naar meer specifieke oplossingen voor de gezondheidszorg en de ziekenhuizen in het bijzonder. De ziekenhuismarkt heeft ondermeer behoefte aan technologieën die inspelen op de problematiek van diagnose behandeling combinaties (DBC) en elektronische patiëntendossiers (EPD). Hiervoor wordt gezamenlijk functionaliteit ontwikkeld die eenduidig aansluit op dergelijke behoeften.

Ordina fungeert als een belangrijke schakel tussen technologie en organisatie door de rol van implementatiepartner op zich te nemen. Met haar jarenlange ervaring en kennis van de gezondheidszorg is Ordina in staat de technologie op een gefundeerde manier binnen de complexiteit van een ziekenhuisorganisatie neer te zetten. SAP wordt - met wereldwijd meer dan 21.600 klanten, waarvan 933 ziekenhuizen - beschouwd als een van de belangrijkste spelers in de ziekenhuismarkt. Met name de 'state of the art' technologie voor bedrijfsvoeringprocessen en administratieve patiëntenafhandeling maakt SAP een belangrijke partner. De technologie van GSD sluit aan op SAP en speelt met name in op de toenemende behoefte aan elektronische ondersteuning van de specifieke en primaire zorgprocessen. Met het aangaan van dit partnership geven Ordina, SAP en GSD invulling aan de behoefte van ziekenhuizen om te kunnen beschikken over een complete, flexibele en stabiele oplossing die ziekenhuisorganisaties in staat stelt de bedrijfsstrategie te realiseren en daarbij nadrukkelijk rekening te houden met toekomstige ontwikkelingen. Hiermee schept de samenwerking tussen Ordina, SAP en GSD randvoorwaarden die het ziekenhuizen mogelijk maken zich volledig te concentreren op hun kerntaken

Over Ordina Ordina is met haar jaaromzet van EUR 345 miljoen (2003) een van de grootste beursgenoteerde dienstverleners in de Nederlandse markt voor Informatie en Communicatie Technologie en management consultancy. Ordina profileert zich nadrukkelijk als partner van de klant. Met onderscheidende business proposities en superieure vakkennis wil Ordina waarde toevoegen aan de business van klanten. Ordina is cross industry actief op de gebieden Enterprise Solutions, System Integration & Development, Application Management, Technical Automation en Infrastructure Solutions. Kennis en kunde voor branche specifieke oplossingen zijn geconcentreerd in de sectoren Finance, Public, Trade Transport & Industry (TTI) en Utilities Telecom en Media (UTM). Ordina is opgericht in 1973 en telt ca. 3.550 medewerkers. Het aandeel Ordina N.V. is genoteerd aan de Euronext Amsterdam.

Over SAP SAP is wereldwijd marktleider in business software-oplossingen. Met deze oplossingen bedient SAP zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. Met behulp van my SAP Business Suite verbeteren bedrijven overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij hun bedrijfsvoering en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties, vormt hiervoor de basis. SAP heeft momenteel 28 branche specifieke marktoplossingen, variërend van de luchtvaartindustrie tot nutsbedrijven. Op dit moment gebruiken meer dan 21.600 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totale aantal SAP installaties is wereldwijd gestegen tot boven 69.700. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'.

Over GSD GSD is gevestigd in Berlijn en ontwikkelt al meer dan 20 jaar software-oplossingen voor ziekenhuizen en begeleidt deze bij de implementatie en invoering daarvan. Op basis van SAP technologie wordt samen met partner T-Systems Austria het volledig geïntegreerde product IS-H MED ontwikkeld, dat momenteel in ruim 220 klinieken wereldwijd wordt gebruikt. Vorig jaar werd een omzet van 22 miljoen euro gerealiseerd. Dat is een groei van 8% vergeleken met het jaar daarvoor. Bovendien behoort de GSD tot de HELIOS Kliniken GmbH, een van de grootste particuliere organisaties van klinieken voor spoedeisende zorg in Duitsland en Oostenrijk. Dit concern heeft 17.500 medewerkers, verdeeld over 24 klinieken met ruim 9.000 bedden.