Gemeente Den Haag

april 2004
Nieuwe training voor Haagse werklozen (21 april)

Op donderdag 22 april vindt op het Leerwerk centrum Willem Dreespark (Lc) de feestelijke opening plaats van de training Motorrijwiel. Deze training is uniek voor Noord en Zuid Holland en biedt jonge uitkeringsgerechtigden de mogelijkheid om een vooropleiding te volgen tot monteur van fietsen, bromfietsen, scooters en motoren.

De opening gaat gepaard met de nodige festiviteiten waar zowel personeel als cursisten van het Lc bij betrokken zullen zijn. Eén van de hoogtepunten daarbij is de tocht van het hoofd van het Leerwerk centrum. Hij zal zich verplaatsen op een antieke fiets, daarbij begeleid door cursisten op fietsen en motoren.

De training Motorrijwiel is opgezet op verzoek van de Branche-organisatie in verband met het tekort aan rijwielmonteurs in de regio en het gebrek aan opleiding hiervoor.
Het Lc heeft één van haar lokalen grondig verbouwd en daarmee geschikt gemaakt als simulatie-ruimte. Hierbij is de situatie van het werken als rijwielhersteller zo goed mogelijk nagebootst. Op die manier maken cursisten gelijk kennis met de praktijk.

Bij het Lc Willem Dreespark kunnen cursisten naast de training Motorrijwiel ook trainingen volgen in de richtingen: Elektro- en Installatietechniek, Autotechniek, Snelservice, Autoreconditionering, Schadeherstel en Administratie.

Het Lc is onderdeel van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten (SZW) van de gemeente Den Haag. Het Lc verzorgt trainingen en assessment voor mensen met een uitkering. Er zijn vijf vestigingen in de stad Den Haag en één in Zoetermeer.