Gemeente Den Haag

april 2004
Rijksbelastingdienst en gemeente Den Haag werken samen in aanpak op Haagse woonwagencentra (22 april)

Op 22 april 2004 ondertekenen staatssecretaris Wijn van het ministerie van Financiën, burgemeester Deetman en wethouder Hilhorst namens de gemeente Den Haag het convenant voor de rechtstoepassing ten aanzien van bewoners van woonwagencentra in Den Haag. Het convenant is bedoeld om de problemen rondom het innen van belasting en andere betalingsverplichtingen gezamenlijk op te lossen . De gemeente Den Haag is de eerste gemeente in Nederland waar op deze manier wordt samengewerkt. Voor de gemeente maakt het convenant onderdeel uit van de integrale aanpak op woonwagencentra waarin alle gemeentelijke diensten samenwerken en die door B & W op 23 maart 2004 is vastgesteld.

In het convenant worden afstemmingsafspraken gemaakt om gezamenlijk op te treden op woonwagencentra met als doel de rechtshandhaving doeltreffender en doelmatiger te organiseren.
De regie is in handen van de gemeente Den Haag. Tijdens een periodiek te houden overleg worden afspraken gemaakt over gezamenlijk optreden op dag en tijdstip.
Medewerkers van de Belastingsdienst en de gemeentelijke belastingsdienst worden ingezet voor werkzaamheden waarvoor zij bevoegd zijn. Daarnaast zijn partijen gebonden aan de Wet bescherming persoonsgegevens en verzamelen de medewerkers alleen informatie die voor hun werk van belang is.
De afstemmingsafspraken worden aangegaan voor een periode van twaalf maanden en gaan in vanaf het moment van ondertekening.