Symantec DeepSight Alert Services 6.0 integreert oplossingen voor risico management met IT-beheer

Symantec

Integratie in herstelsystemen helpt organisaties snel reageren op bedreigingen

Leiden, 22 april 2004 -

Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC), wereldwijd marktleider in informatiebeveiliging, introduceert Symantec DeepSight Alert Services 6.0, een uitgebreide waarschuwingsdienst waarmee bedrijven vroegtijdig gealarmeerd worden met bruikbare informatie. Klanten krijgen nu de mogelijkheid om waarschuwingen voor kwetsbaarheden en kwaadaardige codes te integreren in hun bestaande beveiligingsprocessen en herstelsystemen. Hiermee zijn organisaties in staat om op doeltreffende en kostenefficiënte wijze te reageren op bedreigingen.

Symantec DeepSight Alert Services 6.0 biedt de mogelijkheid om waarschuwingen in XML-formaat te ontvangen, zodat de klant de inhoud van het bericht gemakkelijk kan integreren in oplossingen voor risico management en systeemherstel. XML-berichten worden aan klanten van Symantec DeepSight Alert Services geleverd als een e-mailbijlage en kunnen worden geïntegreerd in bestaande managementsystemen. Dat geeft beheerders de mogelijkheid om bestaande IT-systeem te optimaliseren, beveiligingsmaatregelen te initiëren, een herstelopdracht uit te voeren en deze te controleren, om zo het risico op nieuwe bedreigingen te verminderen. Naast het vereenvoudigen van het verzenden van de waarschuwingen, kan een organisatie eveneens de inhoud van de waarschuwing herdefiniëren, dankzij de optie XML Alert Output.

De bedreigingen van vandaag een stap voor blijven, vereist goed gecoördineerde inspanningen van de IT-afdeling, aldus Arthur Wong, vice-president van Symantec Security Response. Door het mogelijk te maken prioritaire en gedetailleerde waarschuwingen te integreren in de oplossingen voor risico management van klanten, levert Symantec DeepSight Alert Services organisaties een instrument om bedreigingen op tijd te detecteren en kan het IT-personeel de juiste middelen aanwenden hiertegen.

Omdat organisaties snel moeten reageren wanneer iets verandert in het beveiligingssysteem, levert Symantec DeepSight Alert Services 6.0 ook verbeterde privileges en rapportagemogelijkheden voor beheerders. Deze privileges zorgen voor de vereenvoudiging van het beveiligingsbeheer, en voor snelle implementaties, dankzij een centraal controlepunt dat bijdraagt tot de eenvormigheid van het beleid met betrekking tot de configuratie, distributie en opvolging van toegewezen opdrachten. Door de historiek van waarschuwingen vast te leggen, zijn systeembeheerders in staat om alle versies van een waarschuwing op te zoeken, wat een forensische analyse mogelijk maakt.

Aan de basis van Symantec DeepSight Alert Services ligt de grootste database met informatie over kwetsbaarheden en kwaadaardige codes. Analisten van Symantec monitoren de kwetsbaarheden in meer dan 18.000 technologieën, besturingssystemen en applicaties van 2.200 leveranciers en waarschuwen tegen kwaadaardige aanvallen. Met Symantec DeepSight Alert Services 6.0 kunnen organisaties zoeken op ernst en impact binnen voorgaande waarschuwingen om zo de toekomstige processen te verbeteren.

DeepSight Threat Management System
Symantec DeepSight Alert Services wordt aangevuld door het DeepSight Threat Management System. Deze dienst biedt een uitgebreid overzicht van alle risicos en bedreigingen op het internet waarschuwt in real-time tegen kwaadaardige aanvallen. Met deze informatie kan de systeembeheerder nog sneller en gerichter op bedreigingen reageren, om schade ten gevolge van aanvallen te reduceren of zelfs te voorkomen.

Symantec Security Response
Symantec DeepSight Alert Services wordt ondersteund door Symantec Security Response. Symantec Security Response verbindt alle bestaande waarschuwingssystemen en biedt klanten de benodigde deskundigheid op het gebied van internetbeveiliging. Het Symantec Security Reponse-team bestaat uit experts op het gebied van internetbeveiliging en biedt oplossingen, services en responsemogelijkheden voor klanten over de hele wereld, 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Beschikbaarheid en verkooppunten
Symantec DeepSight Alert Services is per direct beschikbaar. Organisaties die opzoek zijn naar een reseller of distributeur kunnen kijken op http://symantec.nl/partners_nl

Over Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in informatiebeveiliging, biedt consumenten, bedrijven en service providers een brede reeks softwareoplossingen, appliances en diensten voor de beveiliging en het beheer van hun IT-infrastructuur. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië, en het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 35 landen. Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website www.symantec.nl

---