Wageningen Universiteit

Persbericht 041: Uitnodiging

Ambitieus nieuwbouwproject Wageningen UR krijgt gestalte

Wageningen Universiteit en Researchcentrum nodigt u uit voor een persbriefing over haar nieuwbouwplannen. De bijeenkomst wordt gehouden op 22 april in zaal C bij Alterra Oost, gebouw 100, Droevendaalsesteeg 3, 6708 PB in Wageningen. De bijeenkomst zal om 15.00 uur beginnen.

Wageningen Universiteit en Researchcentrum is bezig een ambitieus nieuwbouwprogramma, te ontwikkelen en uit te voeren. Het samenbrengen van onderwijs en onderzoek staat centraal bij het inrichten van Wageningen UR terrein De Born. Zoveel mogelijk disciplines zijn bij elkaar gebracht, onderwijs ontmoet onderzoek, Wageningen UR ontmoet Van Hall Larenstein. Dit heeft niet alleen als voordeel dat er intensievere kennisuitwisseling gaat ontstaan, het biedt ook de mogelijkheid om dure apparatuur en onderzoeksvoorzieningen te delen en zo bij te dragen aan nog meer hoogwaardig onderzoek. Bovendien is de nieuwe huisvesting duurzamer en in de exploitatie voordeliger dan de huidige gebouwen.

Onderdeel van de nieuwbouwplannen vormt een moderne nieuwe onderwijsfaciliteit, het Forumgebouw, aan de Droevendaalse Steeg. De Raad van Toezicht van Wageningen UR is akkoord gegaan met de plannen voor dit Forumgebouw, dat naast onderwijsruimten onder andere ook de universitaire bibliotheek zal gaan huisvesten. Het gebouw zal in augustus 2006 in gebruik worden genomen. In totaal wordt 34.000 m2 oppervlakte voor de nieuwe onderwijsfaciliteiten gerealiseerd: 60 collegezalen en lesruimten, 23 pc zalen en 300 individuele studieplekken.

Het projectmanagement van de nieuwbouw van het forumgebouw is in handen van ABT adviseurs in bouwtechniek BV uit Velp.