Ingezonden persbericht


Meer informatie kan worden verkregen bij: Persvoorlichting: 020 6288900 Investor Relations: 020 6287835 Dit persbericht is ook beschikbaar op internet: www.abnamro.com

Amsterdam, 21 april 2004
ABN AMRO verkoopt LeasePlan Corporation aan investeringsconsortium onder leiding van Volkswagen Group
ABN AMRO heeft vandaag bekendgemaakt dat het een overeenkomst heeft getekend waarbij LeasePlan Corporation wordt verkocht aan een door Volkswagen Group geleid consortium van investeerders voor een bedrag van EUR 2,13 miljard (EUR 2 miljard in contanten en EUR 130 miljoen in de vorm van een dividend). De transactie is onder voorbehoud van de gebruikelijke afrondingsvoorwaarden en goedkeuring door de toezichthouder. Naar verwachting zal de transactie voor het einde van deze zomer worden afgerond. De Centrale Ondernemingsraad van ABN AMRO heeft positief geadviseerd over de voorgenomen transactie.
Na afronding van de transactie zal Volkswagen Group 50% van de aandelen houden in LeasePlan Corporation. Twee mede-investeerders, the Mubadala Development Company uit Abu Dhabi en Olayan Group, gevestigd in Athene, zullen ieder een belang van 25% in het aandelenkapitaal van LeasePlan Corporation nemen.
"Wij willen ons volledig richten op onze kernactiviteiten zoals vastgelegd in onze strategie," aldus Tom de Swaan, Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO. "Hoewel LeasePlan Corporation een gezonde onderneming is met een sterke marktpositie in wagenparkbeheer, behoren haar activiteiten niet langer tot ons kernbedrijf. Wij zijn dan ook van mening dat het in het belang is van de stakeholders van beide ondernemingen dat LeasePlan Corporation onderdeel wordt van een groep waarbinnen wagenparkbeheer wordt beschouwd als een belangrijke activiteit van strategisch belang."
LeasePlan Corporation is Europees marktleider op het gebied van multi-brand operationele autolease en een van de toonaangevende aanbieders wereldwijd van diensten voor wagenparkbeheer. LeasePlan Corporation is actief in 26 landen en telt ruim 7.000 medewerkers. Het aantal voertuigen onder beheer bedraagt 1,2 miljoen.
Hugo Levecke, voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van LeasePlan Corporation: "Wij zijn zeer ingenomen met deze transactie. De combinatie van drie strategische aandeelhouders voor de lange termijn zal ons in staat stellen onze strategie verder uit te voeren. Centraal in deze strategie staat het wereldwijd aanbieden van eersteklas multi-brand wagenparkbeheer en automotive services. Wij hebben altijd grote waarde gehecht aan het aandeelhouderschap van ABN AMRO en de ondersteuning waarop wij gedurende een lange periode konden rekenen. Wij kijken vol vertrouwen uit naar de samenwerking met Volkswagen Group, the Mubadala Development Company en Olayan Group. Naar verwachting zal dit, naast solide financiële ondersteuning, ook interessante strategische mogelijkheden bieden." ABN AMRO Corporate Finance heeft opgetreden als financieel adviseur van ABN AMRO. Voor verdere informatie:
Persvoorlichting: 020 6288900; Investor Relations: 020 6287835 Donderdag 22 april 2004 om 09.45 uur zal er een conference call voor analisten worden gehouden die ook beschikbaar is via onze website (www.abnamro.com)


---- --