Provincie Utrecht

Persbericht

Ekkers volgt Streng op als gedeputeerde

Uit de vergadering van PS van 19 april 2004

21-4-2004
De leider van de VVD-fractie in Provinciale Staten, de heer mr J. (Jan) C. Ekkers wordt met ingang van 1 mei gedeputeerde van de provincie Utrecht. Met 45 stemmen voor en 14 blanco stemmen kozen de leden van PS hem als opvolger van de vertrekkende gedeputeerde Jan Streng. Jan Ekkers neemt de portefeuilles van zijn voorganger over.

Duidelijke afspraken

Er bestaan geen wettelijke belemmeringen om Jan Ekkers tot gedeputeerde van de provincie te benoemen. Om te voorkomen dat de schijn van onverenigbaarheid ontstaat tussen de functie van de partner van Jan Ekkers - zijn partner mevrouw Koreman is burgemeester van Vianen - en zijn eigen functie zijn er twee afspraken gemaakt. Als er onderwerpen uit zijn portefeuilles in de vergadering van PS of van een statencommissie aan de orde komen die over de gemeente Vianen gaan, zullen deze zaken door zijn plaatsvervanger Jan van Bergen behandeld worden. Bovendien zal hij de vergadering van GS verlaten als daar onderwerpen besproken worden die met de gemeente Vianen te maken hebben.

Nieuwe fractievoorzitter VVD
Sjoerd Swane zal de plaats van Jan Ekkers als fractievoorzitter van de VVD in Provinciale Staten overnemen. De Statenfractie van de VVD heeft unaniem besloten Frank Rohof als vice-voorzitter van de fractie te benoemen.

Overige besluiten
Met uitzondering van de fracties van GroenLinks en de SP stemden de Staten in met het voorstel van GS een bedrag van 5 miljoen EURO te reserveren voor de eventuele aanleg van een rond- of randweg die aansluit op een provinciale weg. In de ogen van PS kan de aanleg van zo'n weg de leefbaarheids- en veiligheidsproblemen in kiene woonkernen

voorkomen door het verkeer er omheen in plaats van er doorheen te geleiden.

PS stemden unaniem in met het Provinciaal Beleidskader Jeugdzorg 2004-2007 en het daarbij horende uitvoeringsprogramma 2004. Het beleidskader geeft aan wat de provincie, samen met alle partners, in die periode wil bereiken op het gebied van de jeugdzorg. Het is een vertaling en concretisering van het landelijk aangegeven kader. In de nota wordt de nadruk gevestigd op een aantal speerpunten:
- Bestrijding van de wachtlijsten

- Invoeren van de nieuwe Wet op de jeugdzorg
- Verbetering van de samenhang van provinciale jeugdzorg, gemeentelijk jeugdbeleid en onderwijs

- Vergroting van de effectiviteit en efficienty. Er is een motto aan het programma meegegeven, "Houvast en speelruimte". Het moet houvast bieden voor een concrete, praktische en verantwoorde uitwerking en het moet voldoende speelruimte geven aan de partners in het veld om vanuit hun eigen verantwoordelijkheid de cliënt te kunnen helpen.
De staten hebben het college van GS gevraagd zich binnen het IPO sterk te maken voorde invoering van een clientvolgsysteem.

Laatst gewijzigd op 04/21/2004 04:51:57 PM. Paginabeheer: Frank.Santman@provincie-utrecht.nl