GAMMA HOLDING N.V. http://www.gammaholding.nl

ONTWIKKELINGEN GAMMA HOLDING 1e KWARTAAL 2004

Origineel persbericht.

In het eerste kwartaal van 2004 daalde de omzet van Gamma Holding met 7% van EUR 234 miljoen naar EUR 218 miljoen. Hierdoor kwam het netto resultaat van Gamma Holding in het eerste kwartaal van 2004 uit op EUR 7,8 miljoen, 20% lager dan in het eerste kwartaal van 2003. Zoals eerder aangegeven bij de publicatie van de jaarcijfers over 2003, is deze daling vooral veroorzaakt door tegenvallende ontwikkelingen bij de business unit Exotic Fabrics.

Gamma Holding bestaat uit twee sectoren, Gamma Technologies en Gamma Comfort & Style, met activiteiten op het gebied van transport- en procesbanden, filters, coatings en composieten, zeildoeken, matrastijk, autobekleding en exotische stoffen. Met deze producten behoort het bedrijf in geselecteerde nichemarkten tot de wereldtop.

De omzet van de bedrijven in de sector Gamma Technologies vertoonde een wisselend beeld. Tegenover lagere omzetten bij Belting Technology en Filtration Technology stond een positieve omzetontwikkeling van Coating & Composite Technology. De omzet van Sailcloth Technology bleef stabiel. Per saldo daalde de omzet van deze sector met 3% van EUR 116 miljoen in 2003 naar EUR 113 miljoen in 2004.

Binnen de sector Gamma Comfort & Style ontwikkelde de omzet van Sleep Care Fabrics zich positief. Daartegenover daalde de omzet van Car Fabrics en vooral van Exotic Fabrics. Exotic Fabrics ondervond hinder van de instabiele politieke en economische situatie in Ivoorkust. Bovendien had de business unit te maken met importbeperkende maatregelen van de Nigeriaanse overheid, die mogelijk een tijdelijk karakter hebben. Inmiddels wordt binnen Exotic Fabrics de productieomvang aangepast aan de lagere afzet. Per saldo daalde de omzet van de sector met 11% van EUR 118 miljoen in 2003 naar EUR 105 miljoen in 2004.

Vooruitzichten

Als gevolg van een toenemende orderportefeuille in combinatie met de effecten van continu doorgevoerde efficiencymaatregelen, verwacht Gamma Holding dat het resultaat zich in de tweede helft van het jaar geleidelijk zal herstellen. Het is echter nog te vroeg om uitspraken te doen over concrete resultaten over het gehele jaar 2004.

Dit persbericht vervangt de geplande trading update van 10 mei 2004.

Raad van Bestuur Gamma Holding N.V. Helmond, 22 april 2004