Accell Group

Aantal pagina's: 2

PERSBERICHT

Voorspoedig verloop eerste kwartaal Accell Group

Overname Juncker afgerond

Heerenveen, 22 april 2004 - Accell Group N.V. maakt vandaag tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders bekend dat het eerste kwartaal van 2004 voorspoedig is verlopen. Door goede verkopen aan de dealers laat het eerste kwartaal van 2004 een verbetering zien ten opzichte van het eerste kwartaal van 2003. Daarnaast kan gemeld worden dat de overname van Juncker B.V. te Veenendaal sinds gisteren definitief is.

Naast goede verkopen aan de fietsvakhandel in Nederland en Frankrijk heeft ook het vorig jaar augustus overgenomen Tunturi in Finland goede resultaten geboekt en positief bijgedragen aan de winst per aandeel. De resultaten in Duitsland blijven nog steeds achter bij de rest van de groep. De productiefaciliteit in Hongarije draait zoals verwacht op volle toeren. Ook de afzet van fietsonderdelen groeide in het eerste kwartaal.

René Takens, Voorzitter van de Directie van Accell Group, over het eerste kwartaal: "Het stemt ons zeer tevreden dat we in vergelijking met het eerste kwartaal van vorig jaar onze resultaten hebben kunnen verbeteren. De nieuwe fietsmodellen slaan duidelijk aan bij zowel de vakhandel als de consumenten. Dit werd nog eens onderstreept tijdens de vorige maand gehouden Fiets van het Jaar-verkiezing, waarbij liefst drie van onze fietsen in de prijzen vielen: de Sparta ION Comfort, de Batavus Centennial Limited Edition en de Koga Miyata Full Pro Carbolite. Naast de sterke toegenomen afzet van fietsonderdelen hebben ook de fitness activiteiten zich goed ontwikkeld. De recentelijk geïntroduceerde nieuwe loopbanden zijn door onze Europese dealers goed ontvangen. De combinatie fitness en fietsen biedt in onze ogen nog vele mogelijkheden. De vooruitzichten voor het hele jaar zijn positief. We verwachten opnieuw een verdere groei van omzet en winst per aandeel te kunnen realiseren."

In de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Accell Group wordt voorgesteld een uitkering te doen van een keuzedividend van EUR 1,30 per aandeel over het boekjaar 2003. De payout ratio komt daarmee uit op 47,1% en het dividendrendement op 6,4%, gebaseerd op de slotkoers van 2003. Aandeelhouders die kiezen voor stockdividend kunnen een korting van 2% tot 4% verwachten.

Accell Group zal haar halfjaarcijfers op 21 juli 2004 voorbeurs bekendmaken.

/ / / / /

Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een Europese groep van ondernemingen actief in het ontwerpen, de productie, de marketing en de verkoop van fietsen en fietsaccessoires. Verkoop van fietsen met de merken Batavus, Hercules, Koga-Miyata, Kronan, Lapierre, Loekie, Mercier, Sparta, Staiger en Winora vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel.

Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Hongarije en Frankrijk. Verkoop van de fietsen en fietsaccessoires vindt plaats in Nederland, Duitsland, Frankrijk, en overige landen zoals België, Oostenrijk, Denemarken en Zwitserland.

Accell Group is in omzet de tweede fietsgroep van Europa.

De aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiële markt van Euronext Amsterdam. De aandelen zijn opgenomen in het Next Prime segment van Euronext en kunnen door een door Accell Group aangestelde liquidity provider permanent verhandeld worden.




Accell Group