Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 22 april 2004

(

HET BUREAU COMMUNICATIE IS OP DONDERDAG 22 APRIL VANAF 09.00 UUR AFWEZIG. VOOR DRINGENDE ZAKEN IS DE PIKETFUNCTIONARIS BEREIKBAAR. OP DEZE DAG ZULLEN ER GEEN MIDDAGPERSBERICHTEN WORDEN GEMAAKT.


Sassenheim Rijden onder invloed
De politie heeft op donderdag 22 april omstreeks 00.45 uur een 35-jarige automobilist uit Zoeterwoude aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De automobilist reed over de Oude Vaart waar hij werd staande gehouden voor een controle. Agenten roken een alcohollucht bij de bestuurder waarna er een blaastest werd afgenomen. Deze gaf een resultaat aan van 845 ug/l terwijl de limiet 220 ug/l is. De politie vorderde het rijbewijs in en maakt proces verbaal op.

Lisse Poging bedrijfsinbraak
De politie heeft op donderdag 22 april omstreeks 05.40 uur een 27-jarige man uit Honselersdijk aangehouden op verdenking van poging bedrijfsinbraak. Volgens een oplettende melder hielden twee personen zich verdacht op bij een bedrijf aan de Kanaalstraat. De ingeseinde politie zag nabij het Meer en Houtplein één van de verdachten lopen. Hij ging er echter vandoor bij het zien van de politie. De man uit Honselersdijk kon snel worden aangehouden. Naar de tweede verdachte wordt nog gezocht.


Gouda - Politie kan dankzij inzet burgers verdachten aanhouden

De politie hield op woensdag 21 april rond 15.45 uur op de Burgemeester van Reenensingel drie mannen uit Capelle aan den IJssel aan. De drie mannen van 26 en 21-jaar hadden kort voor hun aanhouding ingebroken in een woning aan de Klazina Hoeve. Er werden onder meer paspoorten, sieraden, horloges en een digitale camera gestolen. Een Gouwenaar die de drie zag inbreken belde direct de politie. Met zijn mobiele telefoon hield hij de politie op de hoogte waar de mannen na het verlaten van de woning naar toe liepen. De politie ging met auto's en te voet op zoek naar de mannen. Op de Plaswijckweg werden de drie mannen in een auto gezien. Op de Van Reenensingel kon de auto worden gestopt. Lopend zoekende agenten werden door een passerende automobilist naar hun collega's en de verdachten gebracht. De verdachten zijn ingesloten. De politie doet nader onderzoek.



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --