Ingezonden persbericht


PERSBERICHT afdeling Amsterdam
Koninklijk Horeca Nederland

HORECA AMSTERDAM RUIMT OP NA KONINGINNEDAG

AMSTERDAM, 21 april 2004 - De afdeling Amsterdam van Koninklijk Horeca Nederland heeft het initiatief genomen om een significante bijdrage te leveren aan het opruimen van de stad na de Koninginnenacht en Koninginnedag.

Veel horecaondernemers en hun medewerkers zullen op 30 april na de Koninginnenacht en na afloop van de feestelijkheden overdag de omgeving van hun bedrijf opruimen. Ook is door de ondernemers het uitzendbureau PUK ingeschakeld en daarvoor heeft Koninklijk Horeca Nederland speciale shirts laten maken.


1.000 Bezems, 20.000 vuilniszakken en 8.000 special voor de gelegenheid ontworpen stikkers worden door Koninklijk Horeca Nederland op maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 vanuit het Horeca Kantoor aan de Amstel aan de ondernemers en organisatoren van evenementen verstrekt. Samen met de reinigingsdienst is een route opgesteld waarlangs de bedrijven het afval neer kunnen zetten.

Niet alleen de drankverstrekkende horeca zoals bars en cafés zijn bij de actie betrokken ook de fast-food bedrijven zoals McDonald's, Febo, etc. worden gevraagd mee te doen aan deze actie.

Volgens afdelingvoorzitter Huub Verweij wordt de schoonmaakactie een groot succes: "Ondernemers zijn zich er van bewust dat ook zij een aandeel dienen te hebben in het opruimen van de stad. Niet voor niets is de horeca, gastheer van de samenleving. Het schoonhouden van je omgeving hoort bij je maatschappelijke verantwoordelijkheid."

De samenwerking met het stadsdeel centrum in deze actie verloopt prima. Het stadsdeel verzorgt de communicatie aan bezoekers en heeft een fors aantal afvalcontainers op de pleinen en langs de routes neergezet. Huub Verweij hoopt dat de gemeente aan de bezoekers duidelijk maakt dat het schoonhouden van de stad ook de verantwoordelijkheid is van de bezoeker.

"Geef schoonmakers de ruimte om schoon te maken. Heb je een leeg glas gooi het in de prullenbak of hou het even bij je tot je een prullenbak tegenkomt."


---

Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht