Politie Amsterdam-Amstelland

Aanrijdingen met letsel
22-4-2004. Dinsdag kwam de politie in actie bij twee aanrijdingen met letsel.
´s Ochtends rond negen uur reed een 22-jarige automobilist een 32-jarige autobestuurder aan op de Rijksweg bij Ouderkerk aan de Amstel. De oudste bestuurder raakte in een slip, sloeg over de kop en kwam in de berm terecht. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

In Amstelveen reed rond drie uur 's middags een 34-jarige bestuurder met zijn auto rechtsaf de Straat van Messina in. Hij kwam uit de richting van de Rooseveltlaan waarop dat moment ook een 19-jarige snorfietser reed. Deze dacht de auto nog te kunnen passeren. Op de rotonde kwamen de twee met elkaar in botsing, waardoor de snorfietser ten val kwam. Hij is met nog onbekend letsel aan zijn rechterarm naar het ziekenhuis overgebracht. De ongevallendienst heeft de aanrijding in onderzoek.
Bellend en dronken achter het stuur
21-4-2004. Een 36-jarige automobiliste werd dinsdagnacht gesnapt toen zij op het Stadionplein met een mobiel aan het bellen was terwijl zij reed. Toen zij hiervoor een bekeuring kreeg, roken de agenten een alcohollucht. De vrouw bleek na een blaastest bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Verwarde vrouw vermist

19-4-2004. Sinds donderdag 8 april is de 52-jarige Maria Johanna van Dijk vermist.
Lees hier meer...
In Ter Plaatse
21-4-2004. Een gewelddadige roofoverval in een woning aan de Sumatrakade, een fraude met bankpassen in het gebiedje van de IJ-tunnel, een zeer laffe straatroof op een bejaarde vrouw op de Niftrikhof, een bedreiger van supermarktpersoneel aan de Bilderdijkstraat, de diefstal van een schilderij bij een expositie in het zoölogisch museum aan de Plantage Middenlaan, een poging tot oplichting op het Julianaplantsoen, een onderzoek naar een gewonde beroofde man, opnieuw aandacht voor de zaak Bertus Lüske, aandacht voor de moord op mevrouw Brielsman, bankoplichter maakt tientuizenden euro's buit, de bedreiger van supermarktpersoneel aan de Bos en Lommerweg en de nog steeds vermiste Maria Johanna van Dijk. Uitzendtijden
Woensdag om 18.25, 19.25, 20,25, 21.25 en 22.25 uur en donderdag om 8.25, 9.25, 10.25, 11.25, 13.25 en 17.25 uur.

Lees meer?

---
Werken bij de politie Amsterdam-Amstelland?
Werken in de regio Amsterdam-Amstelland
8-12-2003. Altijd al bij de Amsterdamse politie willen werken? Dan is hier je kans. De politie Amsterdam-Amstelland is namelijk op zoek naar operationeel assistenten (VMBO-niveau) en generalisten (HAVO/MBO-niveau).
Kijk voor meer informatie snel op onze wervingspagina's. Gordels om. Ook achterin

8-3-2004. Gordels zijn altijd verplicht. Ook achterin. Wilt u hierover meer weten, neem dan eens een kijkje op de "Daar kun je mee thuis komen". Ook Consument en Veiligheid heeft goede informatie over kinderzitjes- en stoeltjes.
Afgelopen weekend is een campagne gestart speciaal gericht op kinderen en het dragen van de autogordel op de achterbank: Goochem het gordeldier. Een aanrader.
Amokmaker met vuurwapen gearresteerd

21-4-2004. Agenten arresteerden dinsdagavond in de Schinkelbuurt een 31-jarige man die helemaal uit zijn dak ging. De man liep met ontbloot bovenlijf en had kort daarvoor voorbijgangers en omstanders bedreigd. De dienders troffen de verdachte aan met bebloede handen. Zij begrepen dat hij in een woning in de Schinkelbuurt vernielingen had aangericht waarbij hij zichzelf had verwond. Toen zij de man wilden arresteren verzette hij zich. Er moest pepperspray aan te pas komen om de man onder controle te krijgen. Later troffen agenten in de woning waar de man verbleef een vuurwapen aan. De man is ingesloten en de zaak wordt onderzocht.
Buurtwerk, Volendam en politie werken samen

Balletje trappen

21-4-2004. Een groep jongeren uit Nieuwendam-Noord in Amsterdam kreeg gisteren de kans kennis te maken met een aantal ?idolen? van FC Volendam. De straatvoetballers namen het op tegen Karim Bridji, Reginald Faria, Brian Tevreden en Houssein Ouhsaine.

Lees meer...
Vechtpartij: 1 zwaargewonde, 1 aanhouding

22-4-2004. Dinsdagavond vond er een vechtpartij plaats in een woning in de Mercatorbuurt. Toen agenten bij het pand aankwamen, werd er om hulp geroepen. De deur werd geforceerd en even later trof de politie een 33-jarige man aan. Tegelijkertijd werd door een andere surveillance-eenheid van de politie op straat een zwaargewonde man gevonden. Hij bleek ernstig gewond aan zijn arm te zijn.

Omstanders en politie verleenden eerste hulp in afwachting van ambulancepersoneel. Ook de traumahelikopter werd ingezet. Volgens getuigen zouden enkele mannen de binnentuin van de woningen zijn ingevlucht. De omgeving werd onmiddellijk hermetisch afgesloten en een uitgebreid onderzoek werd opgestart. Hierbij werden niet alleen speurhonden, maar ook de helikopter van het KLPD ingezet. Dankzij de in de helikopter aanwezige warmtesensoren kon eenvoudig worden vastgesteld dat er zich geen verdachte personen in de binnentuin bevonden. Een speurtocht in de buurt leverde ook niets op. De 33-jarige man is gearresteerd.

---
Vrouw zwaargewond na val uit raam
21-4-2004. Dinsdagmiddag rond twee uur raakte een 56-jarige vrouw ernstig gewond bij een val uit een raam van een woning aan de Amsteldijk-Zuid. De vrouw was bezig met huishoudelijke werk toen het hekje waartegen zij leunde het begaf. De vrouw viel naar beneden en liep ernstig hoofdletsel op. Een toevallig passerende arts verleende eerste hulp.
In Opsporing Verzocht
logo opsporing verzocht
19-4-2004. Vanavond wordt opnieuw aandacht besteed aan de gewelddadige dood van Bertus L?ske en mevrouw Brielsman. De hoofdofficier van justitie heeft in beide zaken een beloning van 20.000 euro uitgeloofd. Bertus L?ske
Er worden nog steeds getuigen gezocht die in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 augustus 2003 iets bijzonders hebben gezien op de Middenweg, de plaats waar Luske werd doodgeschoten. Het gaat met name om mensen die de vermoedelijke vluchtauto hebben gezien. De bewuste auto, een donkerkleurige Ford Galaxy, werd kort na het schietincident brandend aangetroffen op de Molenkade in Duivendrecht. Mevrouw Brielsman
Onlangs heeft de hoofdofficier van justitie een beloning van 20.000 euro uitgeloofd om dit ernstige delict op te lossen. Opnieuw worden videobeelden getoond van een man die hoogstwaarschijnlijk betrokken is bij de dood van mevrouw Brielsman.
Lees meer over de zaak Bertus L?ske
Lees meer over de zaak Brielsman
Geef uw mening
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en geef uw mening.