WHITE MOUNTAINS INSURANCE

White Mountains richt White Mountains Re op

White Mountains richt White Mountains Re op voor globale herverzekeringsactiviteiten Steven Fass aangesteld als President en CEO

HAMILTON, Bermuda, April 21/PRNewswire/ --

White Mountains Insurance Group, Ltd. (NYSE: WTM) kondigde vandaag de oprichting aan van White Mountains Re Group, Ltd., een holdingmaatschappij gevestigd in Bermuda, en de aanstelling van Steven Fass als President en CEO. White Mountains Re verenigt Folksamerica Re, Fund American Re en White Mountains Underwriting met de pas overgenomen Sirius Insurance Group om een coherente, globale herverzekeringsmaatschappij te vormen. De herverzekeringsactiviteiten van White Mountains hebben nu een gecombineerd regulatief kapitaal van ongeveer 2 miljard USD en meer dan 2 miljard USD in brutopremies. White Mountains behoort tot de top 15 van de
herverzekeringsmaatschappijen ter wereld.

Ray Barrette, CEO van White Mountains, zegt: 'Met de Sirius acquisitie heeft Steve een belangrijke globale business voor White Mountains gecreëerd. Als CEO van White Mountains Re Group zal Steve ervoor zorgen dat de goed functionerende bedrijven dezelfde aanpak behouden die hij bij Folksamerica ontwikkelde i.v.m. conservatieve verzekeringen, voorzichtig kapitaalmanagement en opportunistische acquisities. Hij en enkele van zijn belangrijkste partners zullen nu vanuit Bermuda werken om toezicht te houden op al onze herverzekeringsactiviteiten.'

Edward Stanco werd aangesteld als President en CEO van Folksamerica Re, en vervangt Steve Fass die als Chairman werd benoemd. Folksamerica Re zal blijven optreden als de Amerikaanse herverzekeringsarm van White Mountains Re.

Michael Maloney en Michael Tyburski sluiten zich aan bij Steve Fass als Managing Directors van de White Mountains Re holdingmaatschappij. Beide waren Executive Vice President bij Folksamerica Re.

Ron Stanziale, Senior Vice President en Chief Accounting Officer van Folksamerica Re, is aangesteld als Chief Financial Officer van Folksamerica Re.

Steve Fass zei: 'Ed is een uitstekende professional met meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van herverzekeringen. Bij Folksamerica heeft Ed tijdens de twee laatste jaren als Senior Vice President en Chief Domestic Treaty Officer van Folksamerica Re zowel zijn technische vaardigheden als zijn leiderschapskwaliteiten getoond. Ik heb veel vertrouwen in de toekomst van Folksamerica met Ed aan het roer.'

Steve vervolgde: 'Mike Tyburski en Mike Maloney zijn gewaardeerde partners die aanzienlijk hebben bijgedragen tot het succes van Folksamerica. Hun kennis en toewijding zal van onschatbare waarde zijn voor White Mountains Re.

Via Folksamerica Reinsurance Company, Sirius International Insurance Corporation en White Mountains Underwriting Limited, biedt White Mountains Re de belangrijkste bevoegdheden voor de meeste eigendoms-, ongevallen- en gezondheids- en scheepvaartverzekeringen. Programma's worden geschreven via Sirius America Insurance Company. De verzekeringskantoren zijn gevestigd in New York, Stockholm, Chicago, België, Miami, Londen, Connecticut, Bermuda, Hamburg, Toronto, Singapore en Dublin.

BIJKOMENDE INFORMATIE

White Mountains is een financiële holdingmaatschappij met vestiging in Bermuda die genoteerd staat op de New York Stock Exchange en de Bermuda Stock Exchange onder het symbool WTM. Bijkomende financiële informatie en andere items zijn terug te vinden op de website van het bedrijf op www.whitemountains.com.

Verklaring 'Veilige haven' (Safe Harbor') volgens de Private Securities Litigation Reform Act van 1995

Dit persbericht kan 'toekomstgerichte verklaringen' bevatten volgens sectie 27A van de Securities Act van 1933 en sectie 21E van de Securities Exchange Act van 1934. Alle verklaringen, uitgezonderd de verklaringen over historische feiten, die in dit persbericht zijn opgenomen of waarnaar verwezen wordt, en die zich richten op activiteiten, gebeurtenissen of ontwikkelingen waarvan we verwachten of voorvoelen dat ze in de toekomst zullen of kunnen gebeuren, zijn toekomstgerichte verklaringen. De woorden 'geloven', 'van plan zijn', 'verwachten', 'ramen', 'schatten', 'voorspellen' en gelijkaardige uitdrukkingen worden ook gebruikt voor toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen omvatten onder andere verklaringen met betrekking tot White Mountains:


-- groei in boekwaarde per aandeel of opbrengst per aandeel;
-- bedrijfsstrategie;

-- financiële en bedrijfsdoelstellingen of -plannen;
-- opgelopen verliezen en de adequaatheid van het verlies en de uitgavenreserves voor schaderegeling;

-- opbrengstenramingen, inkomsten (of uitgaven), winst (of verlies) per
aandeel, dividenden, marktaandeel en andere financiële voorspellingen;

-- uitbreiding en groei van zijn business en activiteiten; en
-- toekomstige kapitaaluitgaven.

Deze verklaringen zijn gebaseerd op bepaalde veronderstellingen en analyses van White Mountains in het licht van zijn ervaring en perceptie van historische trends, huidige omstandigheden en verwachte toekomstige ontwikkelingen, alsmede andere factoren die een rol zouden kunnen spelen volgens de omstandigheden. Het feit of de huidige resultaten en ontwikkelingen zullen overeenstemmen met de verwachtingen en voorspellingen hangt af van een aantal risico's en onzekerheden die ervoor zouden kunnen zorgen dat de huidige resultaten wezenlijk verschillen van de verwachtingen, waaronder:


-- de mislukking van de Sirius acquisitie om de aandeelhouderswaarde te
verhogen;

-- vorderingen als gevolg van catastrofale gebeurtenissen, zoals orkanen,
aardbevingen, overstromingen of terroristische aanvallen;
-- de blijvende beschikbaarheid van kapitaal en financiering;
-- algemene economische, markt- of bedrijfsomstandigheden;
-- businessopportuniteiten (of gebrek hieraan) die zouden kunnen voorgesteld en nagestreefd worden;

-- concurrentiekracht, waaronder de houding van andere verzekeraars en
herverzekeraars;

-- wijzigingen in de nationale of buitenlandse wetgevingen of reglementeringen die van toepassing zijn op White Mountains, zijn concurrenten of zijn cliënten;

-- een economische baisse of andere economische omstandigheden die een
ongunstige invloed hebben op zijn financiële positie;
-- dekkingsreserve dat ontoereikend blijkt te zijn; en

-- andere factoren, waarover White Mountains geen controle heeft.

Bijgevolg zijn alle toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht onder voorbehoud van deze waarschuwende verklaringen, en er bestaat geen zekerheid dat de huidige resultaten of ontwikkelingen die White Mountains verwacht daadwerkelijk worden gerealiseerd, of als ze in wezen worden gerealiseerd, dat ze de verwachte gevolgen of invloed hebben op White Mountains, zijn business of activiteiten. White Mountains neemt geen verplichting om de toekomstgerichte verklaringen te updaten, ingeval er nieuwe informatie of toekomstige gebeurtenissen voordoen.

CONTACT:
David Foy
Tel: +1-203-453-1681

Source: White Mountains Insurance Group, Ltd.

CONTACT: David Foy van White Mountains, +1-203-453-1681

22 apr 04 08:47