Vlaamse overheid

Binnenkort wordt in Vlaanderen voor de negende keer de Week van de Zachte Weggebruiker georganiseerd. De Vlaamse overheid en Komimo(*) slaan de handen in elkaar en van 5 tot en met 16 mei worden in heel Vlaanderen acties opgezet die het fietsen en te voet gaan willen promoten.

De Week van de Zachte Weggebruiker staat dit jaar in het teken van het thema "Tijd voor mobiliteit". Tijd en snelheid zijn onlosmakelijk verbonden met verkeersveiligheid. In drie op de vier ongevallen ligt overdreven of onaangepaste snelheid immers aan de basis van een verkeersongeval. Maar ook in een andere zin is het tijd voor mobiliteit: tijd om de verkeersknoop te ontwarren door van fietsen of te voet gaan een volwaardig alternatief te maken.

Op de website www.komimo.be vindt u een overzicht van de geplande activiteiten tijdens de Week van de Zachte Weggebruiker. Er is ook een gedrukte programmakrant die ruim verspreid wordt en gratis aangevraagd kan worden bij de Vlaamse Infolijn op het nummer 0800-3 02 01.

In de eerste helft van mei worden radiospots uitgezonden. Er zijn twee versies die telkens beginnen met een situatie waaruit blijkt dat de betrokkenen verslaafd zijn aan hun wagen. De boodschap luidt dan: "Ook verslaafd aan de wagen? Afkicken kan. Begin eraan tijdens de Week van de Zachte Weggebruiker van 5 tot 16 mei. En hou het ook daarna nog vol."

Voor meer informatie over de activiteiten tijdens de Week van de Zachte Weggebruiker, kunt u terecht bij: Komimo vzw, Frère Orbanlaan 570, 9000 Gent, tel. 09-242 32 35, e-mail: contact@komimo.be

Voor meer informatie bij de mediacampagne kunt u terecht bij:
ministerie van de Vlaamse Gemeenschap
Sofie Vanhout
Communicatieverantwoordelijke
Administratie Wegen en Verkeer
Tel. 02-553 75 57
sofie.vanhout@lin.vlaanderen.be

(*) Komimo is een samenwerkingsverband van 6 Vlaamse organisaties die werken rond milieu en/of mobiliteit: de Bond Beter Leefmilieu, de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers, de Fietsersbond, Langzaam Verkeer, Taxistop en de Voetgangersbeweging.


---